EĞITIM Haber Girişi : 29 Mayıs 2018 17:02

Kafkas Üniversitesinden Öğretmen Adaylarına Bilim Kampı

Kafkas Üniversitesinden Öğretmen Adaylarına Bilim Kampı
Kafkas Üniversitesinden Öğretmen Adaylarına Bilim Kampı

Kars Güncel- Eğitim Fakültesi öğretim üyelerinden Dr. Arzu ÖNEL koordinatörlüğünde 28 Mayıs Pazartesi günü Sarıkamış Çamkar Otel’de TÜBİTAK destekli “Fen Bilimleri Öğretmen Adaylarında Biyoçeşitlilik Farkındalığı Oluşturmaya Yönelik Bilim Kamp”ı adlı bilimsel etkinlik başladı.

Etkinliğe, Üniversite öğretim üyelerinden Doç. Dr. Sibel GÜRBÜZOĞLU YALMANCI, Doç. Dr. Solmaz AYDIN ve Dr. Zeynep YÜCE, Fırat Üniversitesi’nden Prof. Dr. Eyüp BAĞCI, Bingöl Üniversitesi’nden Doç. Dr. Ömer KILIÇ ve Tunceli Üniversitesi’nden Dr. Mehmet Yavuz PAKSOY eğitmen olarak katıldı. 3 Haziran Pazar gününe kadar devam edecek olan kampta, fen bilgisi öğretmen adaylarına yöresel, ulusal ve küresel ölçekte biyoçeşitlilik konusunda teorik ve uygulamalı olmak üzere toplam 56 saat eğitim verilecek. Türkiye’nin farklı yerlerinden Şehrimize gelen fen bilimleri öğretmen adaylarına Kars İli’nin biyolojik zenginliğini tanıtmak amacıyla Çıldır Gölü, Kuyucuk Gölü ve Paşaçayır Kampüsü’nde kuş gözlemleri yapılacak. Sarıkamış Ormanlarında arazi çalışması yürütülecek ve böylece şehrimizin flora ve faunası gösterilecektir. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.