KARS Haber Girişi : 19 Mayıs 2020 14:39

Kağızman Şehidi Yüzbaşı Ferhat Çiftçi Memleketine Uğurlandı

Kağızman Şehidi Yüzbaşı Ferhat Çiftçi Memleketine Uğurlandı
Kars’ın Kağızman ilçesine bağlı Çemçe bölgesinde BTÖ mensuplarıyla çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Yüzbaşı Ferhat Çiftçi için uğurlama töreni düzenlendi.

Kars Güncel- Harakani Havalimanında düzenlenen uğurlama töreninde Şehit Yüzbaşı Ferhat Çiftçi’nin özgeçmişinin okunmasının ardından İl Müftüsü Yusuf Eviş tarafından dua okudu. Jandarma Yüzbaşı Ferhat Çiftçi’nin naaşı, silah arkadaşların omuzunda Türk Hava Kuvvetlerine ait özel uçağa nakledilerek memleketi Isparta’ya uğurlandı.

Düzenlenen törene Vali Türker Öksüz, Ardahan Valisi Mustafa Masatlı, 14.Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Özgür Nuhut, İl Jandarma Komutanı Albay Hidayet Arıkan, İl Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç, daire amirleri ve şehit Yüzbaşı Ferhat Çiftçi’nin silah arkadaşları, jandarma ve emniyet mensupları katıldı.

Kars İl Jandarma Komutanlığımıza bağlı Kağızman Jandarma Komando Tabur Komutanlığınca, Kağızman Çemçe Bölgesinde icra edilen Kapan-8 Harekâtında 18 Mayıs 2020 günü saat 15.00 sıralarında BTÖ mensupları ile girilen silahlı çatışmada kahraman Mehmetçiklerimizden Jandarma Yüzbaşı Ferhat Çiftçi şehit olmuş, Jandarma Uzman Çavuş Ökkeş Durmaz ve Jandarma Uzman Çavuş Kenan Tecirli  yaralanmış, 3 terörist ise silahlarıyla birlikte ölü olarak ele geçirilmişti.

Şehit Yüzbaşı Ferhat Çiftçi’ye Cenabı Allah’tan rahmet, ailesi ve aziz milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı askerlerimize acil şifalar dileriz.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.