KARS Haber Girişi : 07 Eylül 2018 12:48

Kanada'nın Ankara Büyükelçisi Chris Cooter Ticaret İçin Kars'ta

Kanada'nın Ankara Büyükelçisi Chris Cooter Ticaret İçin Kars'ta
Kanada'nın Ankara Büyükelçisi Chris Cooter, bir dizi ziyaret ve temas için Kars'a geldi.
Kars Güncel- Kanada'nın Ankara Büyükelçisi Chris Cooter, Kars'taki ziyaret programı kapsamında Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret etti. Büyükelçi Cooter'i burada Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ertuğrul Alibeyoğlu karşıladı.
Görüşme hakkında açıklamada bulunan Başkan Ertuğrul Alibeyoğlu; Kanada'nın Ankara Büyükelçisi Chris Cooter'in ziyaret sebebinin ticari faaliyetler kapsamında olduğu, iki ülke arasındaki ticaret hacminin %30 civarında olduğunu ve bunun % 50 , % 60 seviyelerine yükseltilmesi için gerçekleşen ziyarette Büyükelçi Cooter kendi ülkelerine ait ürünlerin tanıtımını içeren katalogları getirdiğini, bunların değerlendirilerek iki ülke arasındaki ticaretin arttırılması yönünde çalışmaların olabileceğini belirtti. 
Kanada'nın Ankara Büyükelçisi Chris Cooter ise ziyaret hakkında yaptığı açıklamada; Bu şehre ilk ziyaretim, ticaret ve yatırımları hem Türkiye hemde Kanada açısından özellikle de Kars ile olan ilişkilerimizi geliştirmek için burada olduğunu, tarımın en önemli işlevlerinden biri olan peynir üzerine konuşuyoruz, sığır ve damızlık yetiştiriciliği üzerine ve turizmin geliştirilmesi üzerine konuştuk. Bu bahsettiğimiz sektörlerde yatırım ve ilişkilerimizi geliştirmek için bu sektörlerde ciddi firmalar var, bu şekilde ticaret odaları ile bağlar kurarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Türkiye ile olan ilişkilerimizde 7,. yılımız, biz bundan sonraki 75 yıl içerisinde de Kars'tan başlayarak ilişkilerimizi devam ettirmek istiyoruz" şeklinde oldu.
Ticaret ve Sanayi Odası ziyareti sonrasında Büyükelçi Chris Cooter Kars Valiliği'ne geçerek burada Vali Rahmi Doğan'ı ziyaret etti. 
Haberin Videosu
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.