KARS Haber Girişi : 16 Kasım 2017 19:15

Karaçanta'yı Karalamak İsteyen Kars'ın Kara Lekeleri

Karaçanta'yı Karalamak İsteyen Kars'ın Kara Lekeleri
Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta'yı eleştirenler, bu yazıyı okuyun. Anlamaz iseniz bir daha okuyun? Çünkü biz artık siz anlayıncaya kadar yazacağız. Biliyoruz bu yazımız birilerini rahatsız edebilir.

[KARS GÜNCEL] [KARS OLAY]  ÖZEL HABER / YORUM / TESPİTLER- Nereden başlayıp nerede bitirsek bilmiyoruz ama biz Bismillah deyip en baştan anlatmak istiyoruz konuyu sizlere. Tabi bunu da yazımızın en başında belirtmek istiyoruz, bir gazeteci ne birini över ne birini kötüler, olay neyse duyduğu gördüğü neyse konuyu olduğu gibi anlatır. Hep diyoruz her zaman demeye devam edeceğiz. Bizim yazdıklarımız ve yazacaklarımız hatta koyduğumuz nokta ve virgüller dâhil olmak üzere kamuoyu adına ve kamuoyunun takdirine sunulmak üzere yazılan yazılardır.

Doğu'nun sınır taşıyız son kaleyiz Serhat şehriyiz. Ama maalesef sanki biraz sahipsiziz. Sahip olmak isteyeninde karşısında duvar gibi durmayı kendimize adet ediniyoruz. Bir insanın veyahut bir başkanın yaptığı iyi çalışmaları hiç görmeyip yapmadıklarını eleştirmeyi seviyoruz hep. Doğrudur Kars Belediyesinin eksikleri yok mu? Var tabi, peki size buradan sormak istiyoruz. Türkiye'de hangi belediye görevini tam manasıyla dört dörtlük yapıyor. Neden işe birde olumlu yönden bakmıyorsunuz. Yapılan hizmetleri karalamaya çalışıp yapılmayanları görme çabanız nedir? Neden bu şehre ihanet içindeyiz? Hiç bu soruyu sordunuz mu kendinize. Neyse aslında anlatılacak ve değinilecek o kadar konu var ki. Ama konular dağılmasın asıl konumuza dönelim.

2014 Yerel seçimlerinde bu şehirden 11116 oy alıp bu şehre başkan seçtiğimiz Murtaza Karaçanta'yı konuşalım gelin.

Çokta merak edenler Google'ye yazsın Murtaza Başkanın adını bir araştırsın. Doğrusu biz araştırdık. Ve Google önümüze binlerce sonuç koydu en göze çarpanlarını da buradan aktaracağız size.

İlk koltuğa oturduğu gün ki açıklaması çıkıyor hemen karşımıza. '30 Mart'ta MHP Kimliğimi Bıraktım, Karslıların Başkanıyım' peki bir siyasetçi partisine rağmen neden bunu diyor hiç düşündünüz mü? Biz hemen cevaplayalım. Murtaza Başkanın KARS ADINADA BİR DERDİ VAR. Çoğumuzun umursamadığı Kars'tan bahsediyoruz evet. Kars'a hizmet etme adına bir derdi var aslında anlamamız gereken bu.  Keşke hepimiz Murtaza Başkan kadar dertlenebilsek Kars için. Ne güzel demi bütün suçu yüklüyoruz Belediye'ye. Bizim hiç sorumluluğumuz yok değil mi? Bir düşünün sadece bu soruyu sorun kendinize bu şehrin eksikleri konusunda bizim hiç mi sorumluluğumuz yok diye sorun.

Dipnot Düşmek istiyoruz buraya ayrıca, hiç kimse kusura bakmasın Bu şehre 25 yıl sonra gelen Bir Bakan'a en çok destek veren de Murtaza başkan oldu. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan Kars'a ilk Bakan olarak geldiği günden beri kendi partisinden olmamasına rağmen sırf şehre hizmet getirdiği için Bakan Arslan'a madden ve manen desteğini hiç esirgemedi Murtaza başkan. O kadar da eleştiri aldı karalandı arka planda ama Murtaza başkan Bakan Arslan'ı birileri gibi destekler gibi görünüp arka planda hiç karalamadı tabir belki kaba olacak ama harbi desteğini hep gösterdi Murtaza başkan. Eminiz Bakan Arslan'da bunun farkındadır. Kimin destek kimin köstek olduğunu hepimizden daha iyi biliyordur hiç merak etmeyin.

Neyse konuyu çok uzatmadan son zamanlarda Kars'ı meşgul eden 2-3 konuyu yazıp yine sizin takdirinize sunalım yazımızı.

BELEDİYEDE YOLSUZLUK VAR İDDASINDA BULUNANLAR BİLDİKLERİNİ YARGIYA SUNSUNLAR SUSMASINLAR!

Her şehirde konuşulur yolsuzluk ha yolsuzluk yapılıyor diye. Her belediyede olduğu gibi Kars Belediyesi'ni de yıpratmak isterler birileri. Aslında Murtaza Başkan bu konuda çok şeffaf davranıyor, belki diğer belediyelerden daha şeffaf. Biz bir kere daha açıklayalım. Eğer ki belediyenin veyahut bir çalışanın yolsuzluk yaptığını düşünüyorsanız ya da bir ihalede usulsüzlük olduğunu düşünüyorsanız bu ülkede kanun var nizam var polis var bimer var cimer var. Her şeyden önce yargı var. Yolsuzluk olduğunu bildiği halde gidip bunu gerekli mercilere bildirmeyenler yolsuzluk yapanlar kadar suçludurlar. Bunu da her kes böyle bilsin.

DOLMUŞÇULARIN HAKLI / HAKSIZ EYLEMLERİ (TERÖR ESTİRDİLER YOL KAPATTILAR KONTAK KAPATTILAR İKİ GÜN MİLLETİ MAĞDUR ETTİLER)

Diğer bir konu ise geçtiğimiz haftalarda Kars'ın gündemini meşgul eden dolmuşçu eylemi oldu. Dolmuşçular eylem yaptı, kontak kapattılar, hatta sınırı aşıp belediyenin önünde yol kapattılar, terör estirdiler. Murtaza Başkan daha sonra halkın mağdur olmaması için alınan meclis kararını şimdilik geri çekti ve tekrar görüşülecek. Tabi birileri dolmuşçular mağdur edildi dedi. Peki, 2 gün boyunca Kars'ın Karslının mağdur edilişi ne olacak birde bunu düşündünüz mü hiç? Bizden duymuş olmayın ama şuan belediyede 2 müfettiş dolmuşçuların haklı veyahut haksız eylemini inceliyorlar. Tez zamanda rapor hazırlanıp bu konu için gerçekten suçlu her kimse ortaya çıkarılacak. Yani bir şehirde adeta terör estirilip kontak kapatıp halkı mağdur etmeyi de haklı eylem göstermek ne kadar doğru bunlar da araştırılıyor. Ayrıca belediyeye dolmuşçularla ilgili bimer ve cimer kanalından gelen şikâyetleri de göz önünde bulundurmak gerek diye düşünüyoruz.

Biz daha ne anlatalım. Son olarak aklında soru işareti ya da sormak istediği bir şey var olan varsa Kars Belediyesi Başkanı Murtaza Karaçan'tanın her kese kapıları sonuna kadar açık olduğunu bildirmek istiyoruz. Gidin başkanın bir çayını için ve istediğiniz soruları sorun kendisine biz inanıyor ve biliyoruz Başkan eğer art niyetiniz yoksa sizi layığıyla ağırlayacaktır.  Ama şunu bilin KARS gibi bir derdi olan her kesin Murtaza Başkanının başının üzerinde yeri var.

Sözün özü şudur ki bir işe neresinden bakarsanız öğle görürsünüz. Biz Murtaza Başkan'a iyi tarafından bakıyoruz ve son zamanlarda başkan için atılan manşet yazılarını da ayrıca burada paylaşıyoruz. Şimdi duyar gibiyiz hep iyileri paylaşmışsınız diye. Dedik ya biz olaya iyi tarafından bakıyoruz. Zaten kötü tarafından bakmak isteyenler iyileri görmüyor. En azından kötülere bir kerede olsa bakmak istemediklerini zorla göstermiş oluruz.

SONUÇ OLARAK
Kars Belediye Başkanı ve Kars Belediyesi üzerine oynanan bu kadar oyunlara rağmen yine de ayakta durmayı başarıyor ve vatandaşına hizmet götürebiliyor. Tabi ki eksikler yok mu? Var. Ama bu eksiklerin giderilmesi için Kars Belediyesini ve Başkanını taşlamak yerine destek olmak daha iyi olur diye düşünüyoruz.  Bu destek hem Kars Basınına hem Kars'ta yaşayan ve Kars'ın dışındaki Karslılara düşüyor.  Bir sorun bir problem olunca yangına ateşle gitmek yerine, yangını söndürmek için Hz. İbrahim'e su taşıyan karınca misali tarafımızı belli edip Kars ve Karslıdan yana olduğumuzu göstermeliyiz. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Ali 01 Ocak 1970 02:00

    Başkanımız 10 numara adam valla ne belediyede çalışıyorum nede iş istiyorum ama gerçekçi olursak kars'a cok emeği var

  • Pınar 01 Ocak 1970 02:00

    Valla başkan iyi mi kötü mü bilmem ama basın yayın organlarının siyasileri hele yerel yonetimdekileri eleştirdiklerini çok gördümde avukatlığına soyunası ilk kez gördüm. Çok basit çok talihsiz ve haber değeri taşımaktan uzak yağ kokan bir haber olmuş üzgünüm...

  • Didem 01 Ocak 1970 02:00

    Yaw He He

  • Halil İbrahim çetindere 01 Ocak 1970 02:00

    Sen birşeyler yazmışsın ama hiç şapkanı önüne koyupta hiç düşündünmü dışardan belediye yönetimine baktınmı? Murtaza başkan dürüst bir adam olabilir fakat ekibi için bunu söyleyemem kars küçük bir şehir her kes neyin ne olduğunu görüyor ve biliyor onun için hikaye okuma boşuna

  • Boşver 01 Ocak 1970 02:00

    Biz yangına su taşıyalım ama sen tepebaşlara yedir Başkanım şirinler parkının vebalı hala üzerinde hakkım vergim varsa haram olsun korkak tilki