YAŞAM Haber Girişi : 25 Ağustos 2019 14:44

Karayolları Kars'ta İnönü Caddesine Sıcak Asfalt Atıyor

Karayolları Kars'ta İnönü Caddesine Sıcak Asfalt Atıyor
Karayolları 18. Bölge Müdürlüğü tarafından alt yapı ve kaldırım çalışmaları tamamlanan İnönü Caddesi'nde sıcak asfalt çalışmaları başladı.
Kars Güncel- 65. Dönem Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan'ın talimatları ile karayolları ağına alınan caddelerden olan İnönü Caddesi sıcak asfalta kavuşuyor.

Arslan'ın talimatı ile karayolları ağına alınan İnönü Caddesi'nde ilk olarak karayolları tarafından alt yapı ve kaldırım çalışmaları kapsamında cadde boyunca yeniden yapım işlemi yapıldı. Daha sonra ise sıcak asfalt diye tabir edilen BSK (bitümlü sathi kaplama) işlemine bugün başlandı. 

Geçtiğimiz günlerde Kars'ta yapılan yatırımlar için incelemede bulunan 65. Dönem Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan; "Kars ilinde 932 km karayolu ağında yol var. Bu 932 km 2002 öncesi hiç BSK yol yok iken şimdi 300 km de bölünmüş veya tek yol şeklinde BSK yolumuz var.  Yine 22 km bölünmüş yol var iken bugün 234 km bölünmüş yolumuz oldu. Bugün itibari ile karayollarında 13 projede çalışmamız devam ediyor ve bu 13 projenin tutarı 2.2 Milyar TL'dir. Şu an bu devam eden projelerimizin %40'ından fazlası bitmiş durumda." ifadelerini kullanmıştı.

Ayrıca çalışmalar kapsamında inceleme ziyaretinde basın mensuplarına açıklama yapan KGM 18. Bölge Müdürü Erhan Özkaya; "İnönü Caddesi'ndeki yapım çalışmalarımız devam ediyor. Yolun sağ kısmında ki çalışmalarımız tamamlanmış yolun sol kısmındaki kaldırım çalışmaları şuan gerçekleştiriliyor. Bayramdan sonra ağustos ayının son haftasında BSK imalatımız başlayacak." demişti.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.