SİYASET Haber Girişi : 21 Mayıs 2018 17:30

Kars AK Parti Adayları Kimdir? İşte Merakla Beklenen O İsimler

Kars AK Parti Adayları Kimdir? İşte Merakla Beklenen O İsimler
Genel Başkan Yardımcısı Av. Ahmet Sorgun tarafından YSK'ya sunulan listede AK Parti Kars Adayları Ahmet Arslan, Yunus Kılıç Abdul Fettah Çetinkaya olarak belirlendi. İşte o isimlere ait merak edilen tüm bilgiler.
Kars Güncel- 24 Haziran'da yapılacak olan milletvekili seçimlerinde Kars AK Parti listesi herkesin merakla beklediği isimlerla açıklandı. Genel Başkan Yardımcısı Av. Ahmet Sorgun tarafından YSK'ya sunulan listede AK Parti Kars Adayları Ahmet Arslan, Yunus Kılıç  Abdul Fettah Çetinkaya olarak belirlendi. İşte o isimlere ait merak edilen tüm bilgiler.
Liste 1 Ahmet Arslan KİMDİR?

Ahmet Arslan, 2 Haziran 1962 tarihinde Kars'ta dünyaya geldi. İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi'ni tamamladı. Milli Güvenlik Akademisi 56. Dönem mezunudur. Özel sektörde yedi yıl ve Pendik Tersanesinde çeşitli görevlerde bulundu.

Denizcilik Müsteşarlığı Daire Başkanlığı, Genel Müdür Yardımcılığı ve Ulaştırma Bakanlığı Demiryollar, Limanlar ve Hava Meydanları (DLH) İnşaatı Genel Müdürlüğü görevlerini yürüttü. Devlet Hava Meydanları İşletmesi, TT-NET ve Türk Loydu Vakfı Yönetim Kurulu, TÜRKSAT Denetim Kurulu, TOBB Denizcilik Meclisi üyeliğinde bulundu.

Ahmet Arslan "Türk Dünyası Mühendislik Ödülü", "Fahri Profesörlük" unvanı ve "2010 Yılı Negatifi Pozitife Çevirenler Yılın Bürokratı" ödülleri sahibidir.

Evli ve bir çocuk babası olan Ahmet Arslan, orta düzeyde İngilizce bilmektedir.

Ahmet Arslan, 65. Hükümetin kurulmasıyla bilrikte Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı olarak seçilmiştir.

Liste 2 Yunus Kılıç KİMDİR?

AK Parti Kars 24. Dönem Milletvekili
Yunus Kılıç, 1 Ocak 1965'te Kars'ta doğdu. Babasının adı Binali, annesinin adı Sultan'dır.

Veteriner Hekim, Öğretim Üyesi Prof. Dr.; Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesini bitirdi. Doktorasını Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsünde yaptı.
Kafkas Üniversitesinde araştırma görevlisi olarak göreve başladı. 2000'de yardımcı doçent, 2003'te doçent, 2008'de profesör oldu. Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesinin kuruluşunda, Kars ve Kafkas Üniversiteleri Kalkınma Vakfının kuruluş çalışmalarında ve yönetiminde bulundu. Büyükbaş ve küçükbaş hayvan hastalıkları ve yetiştiriciliği, arı hastalıkları ve yetiştiriciliği, balık hastalıkları ve yetiştiriciliği, hayvan beslenmesi ve beslenme hastalıkları ile insanların paraziter hastalıkları konularında yayınlanmış 70'ten fazla makalesi bulunmaktadır.
İleri düzeyde İngilizce bilen Kılıç, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Liste 3 ABDUL FETTAH ÇETİNKAYA KİMDİR?

01.01.1966 Kars’ın Sarıkamış ilçesinde doğdu. İlk ve ortaokulu İzmit’e bitirdi.1982 yılında Sarıkamış Lisesi’nden mezun oldu.1982 yılında girmiş olduğu Üniversite sınavında Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat bölümünü kazandı bu fakülteden 1986 yılında mezun oldu. Okulda mezun olur olmaz Yapı ve Kredi Bankası’ndan gelen iş teklifi üzerine Bankadan memur ve Mali Tahlil Uzmanı olarak 7 yıl görev yaptı.

Girdiği yarışma sonucunda ve yeterlilik sınav sonrasında atandığı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bakanlık İş Müfettişliliği ’nda 10 yıl Bakanlık İş Müfettişi olarak görev yaptıktan sonra Müşterek kararname ile Denizcilik Müsteşarlığı müfettişliğine atandı.

Başbakanlık Denizcilik Müsteşarlığında 4 yıl Teftiş Kurulu Başkan Yardımcısı olarak yaptıktan sonra Denizcilik Müsteşarlığında iç denetçi olarak atandı. 

İç Denetim Birim Başkanlığın da 2 yıl Başkan olarak görev yaptı. 

Halen Başbakanlık Denizcilik Müsteşarlığın da iç denetçi olarak görev yapmakta. 

2000–2001 Öğretim yılında Başbakanlık Devlet Personel Başkanlığına Bağlı Devlet Lisan Okulunda 9 ay süre ile İngilizce dil kursu aldı. 

Üst düzey kamu görevlerilerinin eğitim aldığı Milli Güvenlik Akademisinde 2006 yılında 60.dönem müdavimi olarak eğitim aldı. 

Milli Güvenlik Akademisinin 60.dönem müdavimi olarak oluşturulan heyet ile birlikte Çin’in başkenti Pekin ve Şanghay’a inceleme ve araştırma gezisine katıldı. 

Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de bulunan Tuna komisyonuna Başbakanlık Denizcilik Müsteşarlığını temsilen toplantılara katıldı. 

Bir dönem TUDEV Türkiye Müfettişler ve Uzmanlar Denetim Elemanları vakfının genel sekreterliği görevinde bulundu

Yayın koordinatörlüğünü yaptığı Tudev İş Dünyası Dergisin de mesleki makaleleri yayınlandı. 

Halen Yüzme federasyonu denetleme kurulu üyesidir. 

Tudev Türkiye Müfettişler Uzmanlar ve Denetim Elemanları Vakfı, Denete Devlet Denetim Elemanları Derneği, Kidder Kamu İç Denetçileri Derneği üyesidir. 

Evli 1 erkek çocuk sahibi olup iyi derecede İngilizce bilmektedir.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • ilhami pirim 01 Ocak 1970 02:00

    yine sarikamis 3.sirada yazik oldu

  • Evren kurdas 01 Ocak 1970 02:00

    Slm aleykum kusura bakmayında sayın bakanımız olsun diyer vekiler olsun ne yapmış lar bu memlekete ele tutulur birseyler gösterin bana allt yapı yok yol hec yok fabrika desen bir şeker fabrikası var oda salatıda esnafın hali perisan geclerin iş denilen bir geleceyi yok hastane dediler var doktoryok icinde eyitim desen öretmen yok hayvancılık desen oda başını zor bela dolandırıyor iş sizlik bizi bitirmiş allha bu karsın halkına yardım etsin aminnnnnnnnnnnnnnnn