KARS Haber Girişi : 16 Kasım 2018 16:48

Kars AK Partiden Belediye Başkan Aday Adayı Emrullah Koman Projelerini Açıkladı

Kars AK Partiden Belediye Başkan Aday Adayı Emrullah Koman Projelerini Açıkladı
AK Parti'den Kars Belediye Başkan Aday Adayı olan İnşaat Mühendisi Emrullah Koman basın mensuplarına açıklamalarda bulunarak belediye başkanı seçilmesi halinde gerçekleştireceği projeleri anlattı.
Kars Güncel- 2019 Mart yerel seçimleri için memleketi Kars'ta AK Parti'den Belediye Başkan Aday adaylığı başvurusunu yapan İnşaat Mühendisi Emrullah Koman, DSİ 24. Bölge Müdürlüğü sosyal tesislerinde basın mensuplarına projeleri ve süreçle ilgili açıklamalarda bulundu.
Şimdiye kadar gerek inşaat mühendisliği alanında ki tecrübeleri gerekse Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndaki bürokratlık görevi nedeni ile kazanımlarının olduğunu ve memleketi Kars'a karşı sorumluluğu olduğunu söyleyerek "Yeni Karsın İnşaa Süreci İnşallah Bizimle Başlayacak" dedi.

AK Parti Kars Belediye Başkan Aday Adayı Emrullah Koman açıklamasında; " Buradan 2019 Mart yerel seçimlerinde Belediye Başkanlığı için başvuru yapan tüm aday adayı arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Allah Kars için hayırlı olan kişiyi nasip etsin. Sevgi ve hoşgörü olmadan hiç bir eser anlam kazanmaz, biz bu sebeple göreve geldiğimizde Kars Belediyesini sevgi ve hoşgörü ile yöneteceğiz. Gönül Belediyeciliğini uygulayacağız." dedi.

Koman açıklamalarına şu şekilde devam etti, "Kars için yönetimde ortak aklı oluşturacağız, yani yönetimde Karslı hemşehrilerimiz söz sahibi olacak.  Kars'ta sağlıktan eğitime, kültürden sosyal hayata dair güzel alanlar inşaa ederek, Karslı hemşehrilerimiz Ne Mutlu Biz Kars'ta yaşıyoruz duygusunu tattıracağız. Kentin tanıtımına önem vereceğiz. Bunu spor ile yapacağız, Kars'ta spor faaliyetleri dikkate alındığında Karsın temsili olmadığı görülüyor, ülkeye tanıtmak istiyorsak öncelikle turizm ve spor ile başarılacaktır. İçerisinde tüm spor branşları olan Belediye Spor Kulübü inşaa edilerek hem tanıtımımızı yapacağız hemde sağlıklı yaşamın gereğini yerine getireceğiz. Ekonomik işlere de müdahale edeceğiz, halkımızın istihdam alanlarını belediye işletme ve iştirakleri ile fayda sağlayacağız. Belediye destekleri ile bunu başaracağız. Kafkas Üniversitesi ve SERKA ile itici güç yaparak, devlet ve özel sektörü teşvik edeceğiz. Karslı sermaye sahiplerini bu memlekete yatırım yapmadan göç etmelerinin önüne geçeceğiz. ARGE hizmetleri ile üniversite ve sanayi ticaret odaları ile birlikte çalışacağız ve bu gelişmeler sonrasında Kars bulunuduğu konumun üzerine çıkacak.

Kars göç veren bir il oldu, bizler kentteki ekonomik ve sosyal alanlarda yapacağımız yenilikler ile göçü önleyeceğiz inşallah. Kars için pozitif ayrımcılık isteyeceğiz.  İstanbul'da Eyüp Sultan, Ankarada Hacı Bayram Veli var Kars'taki Ebul Hasan Harakani Hz. inanç turizminde üst seviyelere taşıyacağız. Kentteki imar sorunları çözümü yapılacak, tarihi mekanların güzel ve yaşanılabilir alanlar haline dönüştürerek turizmin hizmetine sunacağız. Hayvancılık ve tarım ile ilgili tanıtım ve pazarlama faaliyetleri ile Karsı dünya markası yapacağız.

Dünyanın en büyük ulaşım ticaret projelerinden BTK hattı Kars için Çin'den başlayıp İngiltere'ye kadar uzanan bu koridorda Kars üs merkezi oluyor, biz neden bundan faydalanmayalım. Hükümetin Merkezi projesidir ama biz belediye olarak Kars'ta bunun alt yapısını oluşturmalıyız. Yakın zamanda yabancı ülkelerden gelen ticaret adamlarının yatırımlarını göreceğiz. Kars Lojistik ticaretin merkezi olacak ve yakın zamanda bu projenin faydalarını göreceğiz ve bizlerde bu hizmetlere cevap verebilecek bir belediye olacağız.

Karsın dahada gelişebilmesi için farklı sosyal donatı alanları oluşturması gerekmektedir. Kars Belediyesi yine üzerine düşeni yapacak projeler ile Kentsel dönüşüm uygulamaları yapacağız ve modern şehir görünümüne kavuşturacağız. 

Tüm bu saydıklarım projeler yeni Kars için ilk adımlar, içerisinden nehir geçen şehirler hazineye sahiptir ve Kars çayı şehir merkezinden geçiyor bunu ıslah edip düzenleyerek Karsın çevresi ve çehresi değişecek. 

Bu anlamda belediye başkanlığı için belediye geçmişi olan inşaat mühendisliği yapmış bir kardeşiniz olarak bu değişime cevap verebilecek tecrübeye sahip olduğumu belirtmek istiyorum. Belediyeyi siyasetten uzaklaştırarak başarıya ulaşacağız. Karsın kayıp yıllarını geri kazanmak için Karsı marka şehir yapmak için Belediye Başkanlığına talip oldu. Karsın bu seçimlerde geleceği oylanacak, ben hazırım ben belediyeyi halkımızla birlikte yönetmeye talibim. Karsın kaybedecek bir 5 yılı daha yok buna müsaade etmemeliyiz. Kars ve geleceğimiz için kollarımı sıvadığımı ve bu işe bu kente gönül borcu olduğumu söyleyerek bu görevi üstleniyorum ve bu hizmet yarışında bende varım."dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.