EĞITIM Haber Girişi : 07 Ekim 2017 17:24

Kars Atatürk Çocuk Kütüphanesi Çocukları Bekliyor

Kars Atatürk Çocuk Kütüphanesi Çocukları Bekliyor
Kars Atatürk Çocuk Kütüphanesi 0-14 yaş gurubu çocukları ağırlayarak hem kitap okutuyor hem de oyun oynatarak eğlendirmeyi başarıyor.
Kars Güncel- Kars'ta ailelerin çocuklarını yolladıkları çocuk kütüphanesine giden minikler hem oyun oynuyor hem de kitap okuyarak zamanlarının büyük bir kısmını çocuk kütüphanesinde geçirmesini sağlıyorlar.
Kars Kültür Turizm il müdürlüğüne bağlı Atatürk Çocuk Kütüphanesi 2012-2013 yılında yenilenerek yeniden Karslı çocukların hizmetine açıldı. 
Sadece Pazar ve pazartesi kapalı olan kütüphane haftanın diğer günlerinde ise sabah 08.00'den akşam 17.00'a kadar çocukların eğlenceli zaman geçirmelerine neden oluyor. 
Kars'taki miniklere kitap sevgisini aşılamak için çeşitli oyunlar ve etkinlikler yapan Kars Atatürk Çocuk Kütüphanesi, kitap okuma etkinliği, çizgi film izleme saatleri, bilimsel konularda belgesel izleme etkinliği, Lego saati, sandalye kapmaca oyunları oynatarak çocukların kütüphaneyi monoton bir yer olarak değil de eğlenceli bir ortam olduğunu göstermek için elinden gelen her çabayı sarf etmiş durumda. 
Kars İl Halk Kütüphanesine bağlı Atatürk çocuk kütüphanesi 0-14 yaş gurubu çocuklara hem oyun oynatıyor hem de kitaplarını okutuyor. Ayrıca çocukların ödevlerini bilgisayar ortamında ücretiz olarak yapmalarını da sağlayan çocuk kütüphanesi, çeşitli fen maketleri ve objeleriyle de çocuklara basit deneyler yaptırtarak çocukların ilerideki eğitimlerine destek sunuyor. 
Gazi Ahmet Muhtar Paşa Caddesi üzerinde Merkez Cami yanında bulunan Atatürk Çocuk Kütüphanesi kısaca çocuklara hem oyun oynatıp hem de çocuklara kitap okutuyor. 
Atatürk Çocuk Kütüphanesi'nin amacı ise Kars'taki bütün vatandaşları bilgilendirme, okuma ve yaşam boyu öğrenme çabalarını desteklemek; başta çocuklar olmak üzere, bölge halkına okuma kültürünü ve kütüphane kullanma alışkanlığını kazandırma ve güçlendirmek, öncelikle bulunduğu bölge olmak üzere, toplumun kültürel ve sosyo-ekonomik kalkınmasını desteklemek; her düzeyde örgün ve yaygın eğitimi desteklemek, somut olmayan yerel kültür mirasının toplanması, düzenlenmesi korunması, kalkındırılması ile geleceğe aktarılmasına katkı sağlamak ve sözlü geleneği desteklemek kütüphanenin temel amacı olmuş durumda. 
Tescilli bir binaya sahip olan Atatürk Çocuk Kütüphanesi çocuk ve gençlik olmak üzere iki kattan oluşmakta. 
Kütüphanenin 1. Katı, 0-14 yaş gurubu çocuklar için düzenlenmenmiş, çocuk bölümü, okul öncesi bölüm bölümü,  fen ve matematik bölümü, müzik odası ve Kent Kitaplığı köşesinden oluşmaktadır. 
2. Kat ise genç okuyucular için düzenlenmiş, okuma salonu, satranç odası, bilişim salonu, play station odası, etkinlik odası olarak düzenlenmiştir. 
Atatürk Çocuk Kütüphanesi hafta içi pazartesileri hariç sabah 08.00'dan akşam 17.00'a kadar tüm ziyaretçilerini beklemekte.



Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.