SİYASET Haber Girişi : 22 Mart 2019 00:13

Kars Belediye Başkan Adayı Naif Alibeyoğlu'ndan Önemli Açıklamalar

Kars Belediye Başkan Adayı Naif Alibeyoğlu'ndan Önemli Açıklamalar
Kars Belediye Başkan Adayı Naif Alibeyoğlu, Kars Belediyesi'nin şuan 485 Milyon TL borcunun olduğunu söyleyerek, seçimden seçime Kars'a gelenlere Bu Şehirden Artık Elinizi Çekin" ifadelerini kullandı.
Kars Güncel- Kars'ta bir otelde basın mensuplarıyla bir araya gelen ve önceki yıllarda Kars'ta iki dönem belediye başkanlığı görevini yürüterek bir çok başarılı projelere imza atan DSP Kars Belediye Başkan Adayı Naif Alibeyoğlu; Kars ve 31 Mart seçimleri hakkında açıklamalarda bulundu.
Alibeyoğlu konuşmasına başlamadan önce hemşehrilerinin 21 Mart Nevruz Bayramını kutlayıp, insanlarımızın ötekileştirilmeden hizmetlerin gittiği bayramları görmek istediğini belirterek; "Bu gün gerçekten baharın başlangıcı özgürlük sembolü, bilindiği gibi gece ile gündüzün eşit olduğu doğanın ve dünyanın en adil olduğu gün umarım ve dilerim Dünyamızda Ülkemizde ve Karsımızda adil bir yaşam olsun, insanlarımız kent hizmetlerinden iyi bir şekilde yararlansınlar, insanlarımız ötekileştirilmeden hizmetler gitsin, bu dilek ve temennilerle ben tekrar bayramınızı tebrik ediyorum. " dedi.

Naif Alibeyoğlu konuşmasında şunları söyledi; "Şimdi hemşerilerimizin de bildiği gibi yokluk ve imkânsızlıklar içinde 10 yıl çok büyük hizmetler yaptık. Bunu herkes biliyor o dönem hemşerilerimizin birçoğundan su parası bile almamıştık. O dönem insanlarımız yoksuldu insanlarımız ayaklarına poşet takıp şehre geliyorlardı, annelerimiz omuzluklarla su taşıyorlardı düşe kalka, bu imkânsızlıklar içinde ulusal ve uluslararası kaynaklar bularak Kars’ı bir yerlere getirmiştir. Yolu, suyu, kanalizasyonu, parkı, bahçeyi, otoparkı, çocuk parkalarını, doğalgazı, festivalleri, etkinlikleri, tiyatroyu, sinemayı kaynaklar bularak, büyükelçileri Kars’a getirerek benzeri birçok etkinliklerle Kars’ı ulusal ve uluslararası gündeme taşıdık. Kars o zaman marka ve kadın dostu kent ilan edilmişti. Yaptığımız etkinlikler altyapı çalışmaları doğal taş yollar, kaldırımlar ve benzeri birçok etkinliklerle birlikte Kars Marka Kent haline gelmişti. Bütün her kes biliyor ki yaşayan organizmalardır, eğer sürdürebilirliğini sağlamadığınızda hastalığa yakalanırlar. Sizlerde mesela gıdanızı almadığınızda, duşunuzu almadığınızda, dişinizi fırçalamadığınızda hastalığa yakalanırsınız. İşte 10 yıl önce bıraktığımız kent maalesef bu değil, ama beni maalesef üzen ve aday olmama sebep olan neden ise bu şehre gelen insanlar ya bu şehre hiçbir şey yapılmamış mı demesi. Bizimle beraber Kars bale ile opera ile buz pateni havai fişekle tanıştı, bunu detaylandırmaya gerek yok. Ama gelin görün ki bu şehir içine kapandı, bu şehir hastalığa yakalandı, bu şehir oksijen çadırında, bu şehir artık kurtarılmayı bekliyor, ama bu şehrin kurtarıcı beklemesine gerek yok, bu şehrin gerçek kurtarıcıları ve kahramanları hemşerilerimizdir, bu köprüden önceki son çıkıştır, artık hep birlikte el ele vermeliyiz." 

EN BÜYÜK AYRIMCILIĞI PARTİLER YAPIYOR
DSP Kars Belediye Başkan Adayı Alibeyoğlu; "Aslında en büyük ayrımcılığı partiler yapıyorlar, partiler aday belirlerken, kürdün, azerinin, terekemenin, yerlinin kaç oyu var deyip ona göre aday belirliyorlar. Aday da gelince buraya sadece o söylemde geliyor. Başka bir şey yok, açık oturuma çağırıyorsunuz gelmiyor, ama insanlar gerçekten perde arkasından bu tür şeyleri işliyorlar. Ne yapacaksınız kaynağınız nedir, bu şehre nasıl sınıf atlatacaksınız, mesela suyu nasıl getireceksiniz dediğimizde sus pus oluyorlar." ifadelerini kullandı. 

485 MİLYON TL BORÇ VAR
Naif Alibeyoğlu Kars Belediyesinin güncel borcunun 485 Milyon TL civarında olduğunu belirten konuşmasında; "Belediyenin şuan 485 Milyon TL borcu var. Bu borç hangi malın hangi hizmetin karşılığı olan borçtur. Yüzlerce insan işe gelmeden hatta metropollerde oturarak sadece sigortalı gösterilerek maaş alıyorlar, ama öbür taraftan gerçekten belediyede çalışan çocuklarımız 4 aydır maaş alamıyorlar, gerçekten belediyede bir trajedi yaşanıyor şuan. Ama açık ne ve konuşuyorum bu gidişata dur demenin zamanı gelmiştir. İşe gelmeyen herkesin işine son vereceğiz, ama çalışanların önce maaşı ve daha iyi koşullarda yaşaması için elimizden geleni yapacağız. Bir belediye başkanı meclis üyesine personeline sahip çıkamıyorsa, ona lakap takılıyorsa, bir belediye başkanı dövülüyorsa o belediye başkanı şehri terk etmelidir. Eğer yapamıyorsa özür dilemek te büyük bir erdemliktir. " ifadelerine yer verdi.

BU ŞEHİRDEN ARTIK ELİNİZİ ÇEKİN
Alibeyoğlu son olarak Kars'a seçimden seçime gelen başka şehirlerde yaşayan siyasetçilere ithafen; "Şuan Kars’ta en büyük parti gençliktir, artık gençlik el ele vermiştir ve artık o dinozor kafalardan kurtulmak istiyor. Çünkü seçimlerde birileri metropollerde oturuyor, orada rahatını düzenini kurmuş Kars’tan yükünü almış gitmiş ama her seçim arifesinde oradan burayı dizayn etmeye çalışıyorlar. Seçimden seçime Kars’a gelip adaylara ekonomik maddi yardımlarda bulunarak etnik kimliği kaşıyorlar. Hemşerilerimiz artık elimizi çekin diyor. Bu şehir bunu hak etmiyor bu şehrin geleceği ile kimsenin oynamaya hakkı yoktur. Biz sadece halkımıza güveniyoruz. Kars halkı karar vermiştir. Göreceksiniz çok büyük bir destan yazacağız ve bu destanın kahramanı Kars halkı olacaktır." açıklamalarında bulundu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.