KARS Haber Girişi : 19 Nisan 2019 11:55

Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen'den Bozuk Yollar İçin Onarım Açıklaması

Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen'den Bozuk Yollar İçin Onarım Açıklaması
Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen kent merkezinde bulunan bozuk yollarda yapılacak olan çalışmalar hakkında açıklama yaptı.
Kars Güncel- Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen ve Belediye Meclis Üyesi Şevin Alaca basın mensuplarıyla bir araya gelerek Kars Belediyesi çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundular.

Kars'ta Bozuk Yollar Ne Zaman Yapılmaya Başlanacak?
Belediye Başkanı Ayhan Bilgen kent merkezinde bulunan ve bahar mevsimiyle birlikte bozulmaların dahada arttığı cadde ve sokaklarda yapılacak olan çalışmalar hakkında şu açıklamalarda bulundu.
Bilgen; "Biz şuan sistemi oturtmaya çalışıyoruz, belli ki dert çok birikmiş. Şuandaki tesisimizin üretim kapasitesi çok düşük, hem parke taş hemde asfalt tesisimizde. Kapasite arttırımı kabul edersiniz ki ekonomik kaynakla alakalı bir durum. Hem gelecek yardımlardan borçları ödeyerek yarım kalmış alımları tamamlamak, hammadde ve ekipman alımlarını yapmak, doğrudan teminle alım veya bakımlarını yapmak üzere kapasiteyi arttırmaya çalışıyoruz. Söz verdiğimizde gereğini yapmamız lazım, şu tarihte bütünü bitecek diyebilmemiz kapasiteye bağlı. Şuanda deneme üretimi yapıyoruz. Uzun süre çalışmayan tesislerin zaten kendileriyle ilgili başka sorunlar başlıyor.  Mesela asfalt tesisinin kapasitesi çok olmasına rağmen manuele çevrilmiş ve ciddi güvenlik sorunları var. Biz bu arada dönemde bir iş kazası yaşanmadan acil sorunları çözeceğiz. Çok pahalı bir teknoloji kullanılmış ama o teknoloji onda bir kapasite ile kullanılıyor. Bunlar yapıldıktan sonra gerçek üretim kapasitesine ulaşınca ne kadar asfalt ve parke taşı üretiriz, hangi hızda uygulanır bunları göreceğiz. Personelle ilgili sorunlar devam ediyor. Personelin bu alanlarda çalışıp çalışamayacağını sahada göreceğiz. Personel ve tesis kapasitesini gördükten sonra önümüzdeki haftalarda muhtemelen daha somut olarak, şu mahallelerden başladık şu hızda gidiyoruz diye bir değerlendirme yapacağız. Diğer bir sıkıntı ise alt yapı kanalizasyon ve su tesisatları ile ilgili ciddi sorunlar var bunları da bir yandan çözmeye çalışıyoruz. Biz yol yaptıktan sonra tekrar bir daha kazılmayacak yerlerde parke taşı yapmayı tercih edeceğiz. Asfaltta ise şehrin en önemli yerlerindeki çukurları yama ile doldurmaya çalışacağız. Yeni yapılaşma olmuş yerde oturma izinleri verilmiş ruhsat verilmiş yerde yol yok, biz o mahallelerde sıfırdan yapım ile asfalt yapmaya çalışacağız. Asfalt döküm işinde önceliğimiz hiç yol yapılmamış yeni kentleşme bölgeleri olacak." dedi.
Haberin Videosu
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.