KARS Haber Girişi : 09 Nisan 2019 14:32

Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen’den Seferberlik Çağrısı

Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen’den Seferberlik Çağrısı
Kars’ta 31 Mart seçimlerinde belediye başkanı olarak seçilmesinin ardından, dün mazbatasını alarak göreve başlayan Ayhan Bilgen; Karsın tekrar ayağa kaldırılabilmesi için tüm vatandaşları Kars adına seferberliğe davet etti.

Kars Güncel- Kars Belediyesi toplantı salonunda basın mensuplarıyla bir araya gelen Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen ve Eş Başkan Şevin Alaca basın mensuplarına kısa vadede çözüm odaklı yapacakları çalışma programları hakkında bilgi verdi.

Konuşmaya ilk olarak söz alarak başlayan Eş Başkan Şevin Alaca; “ Öncelikle belediyeyle ilgili mevcut durumla ilgili bir durum tespiti yapmaya çalışıyoruz. Birim müdürleriyle ilgili acil durumları tespit etmeye çalıştık. İlk planda yapılması gerekenleri tespit ederek bugünde genel tespit anlamında çalışmalar yaptık personel, ekipman ve koordinasyon la ilgili tespit ve durum değerlendirmelerimizi yaptık. Kısa süre içerisinde  çöp gibi sorunların çözümü için çalışmalarımız başlayacak ve daha sonra ise tam anlamıyla hizmete başlayacağız. Şeffaf ve katılımcı belediyecilikle hizmetlerimize koordineli olarak devam edeceğiz.” dedi.

Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen; “Dün mazbatayı aldık ve başkan vekilimiz bizi karşılayarak nezaket gösterdiler. Biz belediye başkanlığına seçildiğimiz andan itibaren parti kimliğimizi bıraktık. Şehrin değil Karsın ve halkın belediye başkanıyız, herkese karşı sorumluyuz. Halka hizmet verirken eşit durma zorunluluğumuz var. Şuan eldeki imkanlarla halkımızla bir sabır çağrısı yapıyoruz, eldeki imkanlarla küçük masraflar yapılarak kullanılabilecek araçların hizmet vermesi için girişimler yapıyoruz. Birkaç gün içerisinde şehir ve mahallelerde birikmiş olan çöp yığınlarını bitirmeyi hedefliyoruz. Kısa süre içerisinde asfalt ve kaldırım taş parke taş tesislerimizi açacağız ve doğrudan kendi çalışan personellerimizle ihaleye çıkmadan bu durma müdahale edeceğiz.” Dedi.

Kars Halkından Özel Talebimiz Var, Kars İçin Seferberlik İlan Ediyoruz

Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen; “ Bütün birimlerimizin ortak talebidir, Kars halkından özel bir talebimiz var,  ciddi bir ekonomik sıkıntıyla karşı karşıyayız, günlük yakıtı araçların çalışması için gerekli olan yakıtı günlük tahsilatlarla karşılamaya çalışıyoruz. Halkımızın esnafımızın duyarlı olmasını istediğimiz konu ise birikmiş su faturalarını ödemelerini istiyoruz. Bu paraların ödenmesiyle herhangi bir su istimal söz konusu olmayacak ve şeffaf bir biçimde binamızın önüne borç ve durum bilgilerini asarak paylaşacağız. Belediyenin mevcut durumunu internet sayfamız üzerinden halkımızla paylaşacağız. Halkımız su, emlak vergielri ve geriye dönük kiralar konusunda duyarlılık gösterirse bu şehri kısa süre içerisinde bu utanç manzarasından çıkartmış oluruz.” Dedi.

Mülkiye Müfettişleri, Sayıştay Denetçileri ve Mali Müşavirlere Çağrı

Kars Belediye başkanı Ayhan bilgen belediyenin mevcut durumu hakkında bilirkişileri göreve davet ederek durumun kesin ve net belgeler ile tespit edilmesi için çağrıda bulundu. Daha sonra ilk ve öncelikli projeleri yapılması gerekenleri belirten Bilgen, belediyenin yapması gereken şeyleri yapacağız. Şuan Belediyenin toplam borcu kurum ödemeleriyle birlikte net değil ama borcun 350 Milyon TL ile 400 Milyon TL arasında olduğunu belirteyim ve bu rakam uzmanların hesaplaması sonucu netleşecek ve halkımızla paylaşacağız” dedi..

Bozuk Yollar İçin Acil Çözüm Planı

Başkan Bilgen bozuk yollar hakkında ise; “Bugün elektrik borcunu ödeyerek parke taş tesisimizi faaliyete geçirerek üretime geçeceğiz, ama asfalt tesisimizin borcu biraz daha fazla bunu da kısa süre içerisinde çözeceğiz. Parke taşı üretimiyle birlikte kendi personellerimiz le bozuk yollara müdahale edeceğiz ve dolgu en kısa ve kolay çözüm yenileme olana kadar bu yöntemi kullanacağız.” Dedi.
Haberin Videosu

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • İstasyon 01 Ocak 1970 02:00

    Murtaza seni kara güne kalasın allah senin belanı versin kime yedirdin milletin hakkını utanma merhametsiz hırsız hırsız