ASAYİŞ Haber Girişi : 20 Nisan 2020 14:31

Kars Belediyesi Hizmet Binasına Saldırı 3 Gözaltı

Kars Belediyesi Hizmet Binasına Saldırı 3 Gözaltı
Kars'ta önceki gün üç şahsın belediye hizmet binasına girerek zarar vermesi olayıyla alakalı olarak 3 şahıs ifadeleri alınmak üzere polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.
Kars Güncel- Kars'ta 18 Nisan cumartesi günü akşam 18:00 saatlerinde Kars Belediye Başkanlığı hizmet binasına gelen üç kişi hafta sonu olmasına rağmen Belediye Başkanı Ayhan Bilgen ile görüşmek istediklerini belirterek, cep telefon numarasını istediler. Belediye görevlilerinin hafta sonu olduğunu, Belediye Başkanı Bilgen'in binada olmadığını belirtmesi ve cep telefonu numarasının kendilerinde olmadığını belirtmeleri üzerine zanlılar görevlilerin bulunduğu çalışma ofisindeki çalışma masasına zarar vererek binadan ayrıldılar.

Belediye görevlileri tarafından olay polis ekiplerine bildirildi. Olay yerine gelen polis ekipleri güvenlik kamera kayıtlarını inceledikten sonra kimliklerini tespit ettikleri 3 şahsın yakalanması için çalışma başlattı.

Kars İl Emniyet Müdürlüğü'nden Açıklama (19.04.2020 - 18:54)
Kars Belediyesi'nde Yapılan yazılı açıklamada; "18.04.2020 günü saat:18.00 sıralarında Kars Belediye Başkanlığı binasında meydana gelen mala zarar verme olayının şüphelilerinin tespitine yönelik yapılan titiz çalışmalar neticesinde;

Olayı F.E,Z.B,Y.A isimli şahısların gerçekleştirdikleri tespit edilerek 19.04.2020 günü yakalanmışlar, şahıslar alınan savcılık talimatına istinaden Emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakılmışlardır." denildi.

Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen'den Açıklamalar
Belediye Başkanı Ayhan Bilgen sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamalarda; "Ayakta zor duran 3 sabıkalı uyuşturucu bağımlısı hala bulunup yakalanamamış ! Aynı kişilerin daha önceki tehdit hakaret gibi mesajları da henüz soruşturma konusu yapılmadı.Önümüzdeki saatlerde de bağlantılı oldukları kişiler dahil gelişme olmazsa iş çığırından çıkar.

Şehirde kendisine çete süsü vererek güç gösterisi ile park bahçe işletme, işe girme, ihale alma, tefecilik,tahsilat yapma heveslisi kişi yada gruplara asla izin vermeyeceğiz.Daha önce defaaten uyrdıgımız kişi ve kurumlar sorumlu davranmalıdır.

Her şey ortada. Dün saldıran kişinin hakkımdaki iftira dolu eski ifadesi.Kendisi her telefon aramasında "iş yada otopark vermeyerek dağa mı git diyorsunuz" şeklinde aklı sıra tezgah kurmuş.Parti için bedel ödeyen bir aile olduğunu da ekleyip güya bizi tehdit ediyorlar." dedi.

Başkan Bilgen'den 2019 Yılındaki İfade Tutanaklarına Cevap
Her şey ortada. Dün saldıran kişinin hakkımdaki iftira dolu eski ifadesi.Kendisi her telefon aramasında "iş yada otopark vermeyerek dağa mı git diyorsunuz" şeklinde aklı sıra tezgah kurmuş.Parti için bedel ödeyen bir aile olduğunu da ekleyip güya bizi tehdit ediyorlar.

Zanlılar Son İnfaz Düzenlemesinden Yararlanmadı
Olayla ilgili olarak yayın yapan bazı gazetelerin; "Saldırıyı yapanların hükümetin infaz paketi kapsamına aldığı gasp, uyuşturucu ve cinayetten sabıkalı 3 şahıs olduğu öğrenildi" şeklinde paylaşımları ise gerçeği yansıtmamakta. Edinilen bilgilere göre çeşitli suçlardan cezaevine giren zanlılardan Z.B. 2017 yılının 5.'ayında, F.E. 2019 yılının 9.'uncu ayında cezaevinden tahliye edildiği yönünde.

Kars Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan Açıklama
Olayı gerçekleştirdiği iddia edilen üç şüphelinin kimlikleri tespit edilmiştir. Haklarında derhal kamu malına zarar verme suçundan soruşturma başlatılmıştır. Soruşturma kapsamında ifadeleri alınmıştır. Şüphelilerin eskiye dayalı suçları nedeniyle ceza infaz kurumlarına girdikleri ve cezalarını infaz ederek tahliye oldukları tespit edilmiştir. Ancak 15 Nisan 2020 tarihinde yayınlanan 7242 Sayılı infaz düzenlemesi paketi kapsamında ceza infaz kurumlarından tahliye edildikleri bilgisi gerçeği yansıtmamaktadır. Kars Belediyesi binasındaki 18 Nisan tarihli olaya ilişkin iddialar nedeniyle soruşturma tüm yönleri itibariyle devam etmektedir.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Cuneyt 01 Ocak 1970 02:00

    Başkan bu tefeciler sizi korkutmasın çuñkü tefeci arkasindaki almiş bir sağır kari satan siz durust bir insan olduğunuz için korkmayin aslinda o köyu hiç belediyeye koymayin.

  • Cuneyt 01 Ocak 1970 02:00

    Başkan bu tefeciler sizi korkutmasın çuñkü tefeci arkasindaki almiş bir sağır kari satan siz durust bir insan olduğunuz için korkmayin aslinda o köyu hiç belediyeye koymayin.