ASAYİŞ Haber Girişi : 08 Haziran 2019 16:17

Kars Belediyesine Gelen Ermeni Heyet İçin Öğrencilerden Protesto Gösterisi

Kars Belediyesine Gelen Ermeni Heyet İçin Öğrencilerden Protesto Gösterisi
Kars Belediyesi'ne gelen Ermeni heyetine gösterilen tepki artarak devam ediyor. Dün siyasilerin tepki açıklamalarına bugünde KAÜ'lü öğrencilerden de destek geldi.
Kars Güncel- Ermenistan’dan gelen bir heyetin Kars Belediyesi’ni ziyaret etmesine tepki gösteren öğrenciler; "Ermeni teröristlerinin hamile kadının karnını kesip bebeğini çıkarıp derisini soyup gözlerini çıkarmışlardır. Biz bu vahşiliği unutmadık siz de unutmayın." dedi.   

Kars'ta GAMP Konağı yanında bulunan kent meydanında ellerinde Türk ve Azerbaycan bayrakları ile bir araya gelen yaklaşık 20 öğrenci Ermenistan heyetinin Kars Belediyesi'ne yaptığı ziyaretten duydukları rahatsızlıkları belirten basın açıklaması yaparak, Türkiye ve Azerbaycan devletleri lehine sloganlar attı. 

Grup adına basın açıklaması yapan Kafkas Üniversitesi İktisat Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi öğrencisi Nihal Mammad; "Biz Azerbaycanlı öğrenciler ve Türkiyede yaşayan Azerbaycanlılar adına burada toplanmış bulunmaktayız. Sayın Kars Belediyesi Başkanı Ayhan Bilgenin seçim sonrası söylediği "Azeri, Türk ve Kürt kardeşliği kazandı" sözünü hatırlatarak konuşmama başlamak istiyorum." dedi.

Mammad açıklamasına şöyle devam etti. "Bizim ermeni sorunumuz Dağlık Karabağ Soykırımına dayanmaktadır. Dağlık Karabağda yapılan soykırım sadece Azerbaycanlılara karşı bir soykırım değildir. Dağlık Karabağda yaşayan ve katledilenler arasında binlerce sivil ve savunmasız yerli Kürt ve Azerbaycan Türkleri de vardı.  ermeni teröristlerinin hamile kadının karnını kesip bebeğini çıkarıp derisini soyup gözlerini çıkarmışlardır. Biz bu vahşiliği unutmadık siz de unutmayın.

Erzurumda 50 bin, Vanda 45 bin, Karsta 17 bin, Iğdırda  15 bin, Erzincanda 13 bin, Diyarbakırda 12 bin, Muşta 10 bin olmak üzere bir çok yerde toplam 523 bin sivil ahali ermeni teröristleri tarafından katledilmişdir. 
Erzurum Rus İkinci Topçu alayı komutanı yarbay Tverdo  Klevob hatıratında ve çektiği telegrafta "Bölgede ermeni çetelerinin Müslüman ahaliye yönelik katliyamları"ndan bahsetmesi bir belge niteliğidir. 

Azerbaycan Türkiye kardeşliği bir birine kimsenin koparamayacağı bir bağlara dayanır. İki devletinin halklarının bir birlerine olan saygı ve sevgileri göz önündedir. Türkiye bizim de vatanımızdır. Bunu da 15 Temmuz gecesi şehitleriyle tüm dünyaya duyurduk. Türkiye ve Azerbaycan bir olursa deviremeyeceği düşman yoktur.

Dünya genelinde Türkiyeye karşı yapılan mitinklerde Türkiye Azerbaycan bayrağı birlikte dalgalanmaktadır. Avrupada ve ADB'de  Türkiyeye karşı yapılan mitinklerin  %60'ı pkk terör örgütü tarafından yapılıyorsa, %40'ı ermeni çeteleri tarafından yapılıyordur. . Bu mitinklerde kardeşlik vazifemizi elimizden geldiğince yerine getirmeye çalışmışızdır. Amerika Birleşik Devletlerinde Türkiye teröristtir diyerek Türkiye bayrağını yakmak isteğen ermeniyi devirerek bayrağımızı koruyan Azerbaycanlı genci, Türk bayrağını korumak isterken ABD polisi tarafından darp edilen genci ve Azerbaycan Cumhur Başkanı İlham Aliyevin, Doğu Ortaklığı Zirvesinde eski ermenistan cumhurbaşkanına söylediği, "Türkiye burada yok ama ben varım" sözünü hatırlatmakta yarar vardır. Karsın ermenileri belediyede konuk etmesini biz Azerbaycanlılar olarak kınıyoruz.

Ali baş komandan Cənab İlham ƏLİYEV. Biz burada əlimizdən gələni etdik. Qarabağda bunun 100 qatını etməyə hazırıq! Bir əmriniz bəs edər Qarabağda canımız bahasına vuruşmağımıza." dedi.

Grup açıklama sonrasında Türkiye ve Azerbaycan devletleri lehinde slogan atıp, tekbirler getirerek ayrıldı.
Haberin Videosu

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Hdp 01 Ocak 1970 02:00

    HDP nin ülkemizin ve Gazi Serhat şehrimizin başına gelen en büyük beladır. Ki PKK güdümlü ova hareketini sürdürüyorlar Benim devletim seyirci kalmaktan öteye adima atamıyor. Buda vicdanlarda derin yara bırakıyor. burası da Diyarbakır olmasın burda açılan cafe ve sosyal dernekler tamamıyla örgüte elaman hazırlığından başka bir şey değil bunu seviň alacada destekliyor...

  • Türk Oğlu Türk 🇦🇿🇦🇿🇹🇷🇹🇷 01 Ocak 1970 02:00

    HELAL OLSUN GARDAŞLARIMA BİZ BİR MİLLET İKİ DEVLETİZ YAŞASIN TÜRK DEVLETLERİ🇦🇿🇦🇿🇦🇿🇦🇿🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷

  • Cabbar Efsender 01 Ocak 1970 02:00

    Kendinize uğraş arıyorsunuz.Gidin azerbeycanda sorununuzu anlatin ve savunun KARS dan size ne? Herkes haddini bilsin!