KARS Haber Girişi : 01 Ağustos 2019 09:07

Kars Belediyesinin Şeffaflık Anlayışı İki Ay Sürdü

Kars Belediyesinin Şeffaflık Anlayışı İki Ay Sürdü
Kars Belediyesinin şeffaf belediyecilik anlayışı ancak iki ay sürebildi.

Kars Güncel-Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen'in her ay belediyenin önüne astırdığı ve basınla da ayrıca paylaştığı gelir-gider tablosu ne yazık ki bu ay asılmazken, akıllara gelen soru ise şu oldu; "Şeffaf Belediyecilik, Halkla Birlikte Yönetme" anlayışı iki aylık mıydı?

 

ŞEFFAF BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI RAFA MI KALKTI?
Kars'ta 31 Mart Yerel Seçimlerinde HDP'den Kars Belediye Başkanı Seçilen Ayhan Bilgen'in "Birlikte Yöneteceğiz" sözleri yavaş yavaş havada kalmaya devam ediyor yorumları git gide kuvvetleniyor.

Seçim sürecinde ve seçilerek göreve geldikten sonra ise birlikte yönetim şekli ve şeffaf belediyecilik anlayışı yavaş yavaş rafa mı kaldırılıyor. Gelir Gider Tablosunun bu ay açıklanmaması ise acaba haziran ayındaki ödemelerin kamuoyuyla  paylaşılmaması belediye halkın duymasını istemediği bir ödeme mi yaptı sorusunu akıllara getirirken, Belediye Başkanı Ayhan Bilgen'in önceki açıklamalarında "Halkla Birlikte Yönetim" söylemleri "Kendi Kendine Yönetim" şekline dönüşmesi mantığına mı geçildi yorumlarını kuvvetlendiriyor?

06-30 Nisan 2019 Tarihleri arasındaki gelir gider tablosunu 03 Mayıs 2019 günü, 02-31 Mayıs 2019 tarihleri arasındaki gelir gider tablosunu 10 Haziran günü hem kamuoyuyla hemde belediyenin önüne astıran Ayhan Bilgen'in Haziran ayı gelir gider tablosunu Temmuz ayı bitmesine rağmen astırıp astırmayacağı ise şimdiden Kars kamuoyunda merak konusu olmuş durumda.

 

HAFTALIK DEĞERLENDİRME TOPLANTILARI DAMI İPTAL EDİLDİ?
Öte yandan yine belediyenin şeffaf ve sorgulanabilir belediyecilik yönetimiyle yönetme anlayışına binayen Belediye'de yapılan haftalık değerlendirme toplantıları ise önce iki haftada bir toplantı daha sonra aylık toplantıya dönüştürülürken bu ayda ise yine toplantı yapılmadığı ve kamuoyunu çalışmalar hakkında bilgilendirmediği görüldü. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Türkiyeden Biri... 01 Ocak 1970 02:00

    Malesef ki şimdiye kadar Kars A başkanlık yapmaya gelenlerin hepsine peş keş çeken ler şimdi gelmiş karalama kampanyasına girmişsiniz el insaf. Lütfen biraz daha duyarlı olup karsı nasıl bir adı. Daha ilerleyebilir diye insanlara yardımcı olun ve bu şeffaflığı siz katsın yerli medyası olarak yapın. Bir yola muhtac bu kadar komik bir durumdayken artık işimize geldiği gibi değil katsın menfaatlerini göz önünde tutarak çalışmalar yaparsanız daha sağlam bir gelecek sağlamış olursunuz. Bu

  • veysi 01 Ocak 1970 02:00

    HAftalık değerlendirme toplantıları aylık olarak değiştirildi, haftalık olarak halkın sorunları dinlenmektedir. Stratejik planlama raporu hazırlanıyor belediyede, belediye 1 aydır yoğun birimlerin yoğunlukta bu gibi şeyleri unutmaları da olağan bir şeydir