KARS Haber Girişi : 17 Ekim 2016 17:57

Kars Çayında Islah Çalışmaları Devam Ediyor

Kars Çayında Islah Çalışmaları Devam Ediyor
Islah Çalışmaları Devam Ediyor Kars Çayı'nın ıslah çalışmaları olumsuz hava ve çalışma şartlarına rağmen devam ediyor.
Kars Güncel-Yıllardan beri el vurulmayan Kars Çayı'nın içinden çıkanlar ise şaşırtıyor. Özellikle Atatürk çay bahçesinin bulunduğu bölgede yer alan tarihi demir köprünün alt kısmını temizlemeye çalışan D.S.İ çalışanları zor anlar yaşıyor. Çayın bu bölümünde derinliğin çok yersiz seyrettiği için iş makineleri çalışmalarını temkinli bir şekilde ilerletiyor.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın talimatlarıyla Devlet Su İşleri (DSİ) 24. Bölge Müdürlüğü'nce yürütülen Kars Çayı'nın ıslah çalışmaları esnasında çay içerisinden ağaçtan, top güllesine kadar birçok atık çıkarken, çaya akıtılan şehir kanalizasyon şebekesi ise görenleri tedirgin ediyor.

Uzun yıllardır özellikle sıcak havalarda çaydan yayılan pis koku, içerisinde canlı yaşamayan Kars Çayı, bir taraftan sanayi atıklarının bırakılması, diğer taraftan şehrin muhtelif yerlerinden kanalizasyon şebekesinin akıtılması adeta hastalıklara davetiye çıkarıyordu. Şimdilerde ise yapılan çalışmalar neticesinde Kars Çayı'nın eski haline kavuşması bekleniyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.