SİYASET Haber Girişi : 15 Şubat 2019 14:51

Kars CHP'de İstifa Depremi

Kars CHP'de İstifa Depremi
31 Aralık’ta yapılacak yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) Kars Belediye Başkan aday adayı olan Ali Yoldaş, partisinden istifa etti.

Kars Güncel-Ali Yoldaş istifasıyla ilgili olarak yaptığı yazılı basın açıklamasında, CHP Kars Belediye Başkan Adayı ve il yönetiminde seçim kazanacak gibi bir tutum, davranış ve samimiyet görmediği için bu kararı aldığını söyledi.

Açıklamasında kazanamayacağı bir yarışta bulunamayacağını da söyleyen Yoldaş: “Sosyal Demokrat Halkçı Parti’nin kurulduğu tarihten başlayarak, CHP’nin kurulduğu tarihten bu güne kadar CHP’nin aktif üyesiyim. 2007 yılı genel seçimlerde CHP Ardahan milletvekili aday adayı oldum. 31 Mart 2019 yılında yapılacak olan yerel seçimlerde de CHP’den Kars belediye başkan aday adayı oldum. Fakat CHP Genel Merkezi Taner Toraman’ı aday gösterince, Ali Yoldaş olarak Kars için hazırlamış olduğum projeler ile birlikte Taner Toraman’ı desteklemeye ve çalışmalarımı birlikte sürdürmeye karar verdim. Başkan adayı ve il yönetimi bu duruma gösterdikleri tutum ve davranışlarım samimi davranmadı ve Kars’ta seçim kazanacak gibi bir tutumlarını da samimi göremedim. Bende Kars il örgütü ve belediye başkan adayının çalışmadıkları ve samimi olmadıklarını kanaati oluştu. Bu tutum ile seçim kazanılmaz kanaatine varmış bulundum. Kazanamayacağım yarışta bulunmayacağım. Bütün bunlar birlikte değerlendirildiğinde seçim dönemi çalışmaları Kars’ta seçim kazanılacak gibi olmadığından seçimin kazanılamayacağı açık ortada olan bir partide örgütlü çalışma yapamayacağından CHP parti üyeliğinden istifa ettim.”

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.