KARS Haber Girişi : 15 Temmuz 2018 22:07

Kars Demokrasi Meydanında 15 Temmuza Özel Program

Kars Demokrasi Meydanında 15 Temmuza Özel Program
Kars'ta Demokrasi Meydanı'nda Millet 15 Temmuz Zaferini yağan yağmura aldırış etmeden kutluyor.
Kars Güncel- Kars'ta Demokrasi Meydanı'nda Millet 15 Temmuz Zaferini yağan yağmura aldırış etmeden kutluyor.
FETÖ'cülerin hain kalkışmasına karşı milletin direnişinin 2. yılında 15 Temmuz Kars'ta Demokrasi Meydanında kutlanıyor. Kutlamalara yağan yağmura aldırış etmeyen binlerce vatandaş katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla birlikte başlayan programda 15 Temmuz 2016'da Kars'ta darbe girişimine ait görüntülerin sinevizyona yansıtılması sonrasında Kars İl Müftülüğü'ne bağlı mevlidhanlar tarafından ilahi,ezgi ve marşlar okundu.
Program kapsamında Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta yaptığı konuşmada; 15 Temmuz gecesi hain FETÖ Terör Örgütü tarafından Kars'ta yapılan kalkışmada kendisininde mağduriyet yaşadığını, evinin darbeci askerler tarafından basılarak kapısının kırıldığını belirtti.
Başkan Karaçanta; 15 Temmuz'da FETÖ'cüler tarafından milli iradeye vurulmak istenen darbeye Türk Milletinin 7'den 70'e topyekün karşılık vererek püskürttüğünü, MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin darbe teşebbüsü itibari ile devlet ve milletin bekası doğrultusunda her türlü desteği devlet ve millet adamı olma gerekliliği doğrultusunda her türlü desteği verdiği ve vermeye devam ettiğini belirterek tankların ve darbeci askerlerin karşısına dikilen Karslı vatandaşlara teşekkür etti.
Kars Valisi Rahmi Doğan, Demokrasi Meydanı'nda Karslı vatandaşlara yaptığı konuşmada; 
Serhat şehrin, Harakani diyarının yiğit ve mert insanları… Sizleri en kalbi duygularımla sevgi, saygı ve muhabbetle selamlıyorum.
Bir 15 Temmuz akşamında yine Milli İrade aşkıyla meydanlardayız. Bildiğiniz gibi ülkemiz, 15 Temmuz 2016 günü tarihinin en kritik günlerinden birini yaşayarak, tarihte eşine az rastlanır bir ihanet neticesinde kanlı bir darbe girişimine maruz kaldı.
O gece, ülkemizin ve milletimizin gözbebeği Türk Silahlı Kuvvetlerimiz içinde yuvalanan Fethullahçı Terör Örgütü milletimize, demokrasimize ve Milli İradeye karşı darbe yapmaya kalkıştı. Her bir olayın hafızalarımıza acı hatıraları ile kazındığı o gecede;
Başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, devlet adamlarımıza ve Türkiye Büyük Millet Meclisine karşı alçakça saldırılar düzenlendi. Havalimanları, köprüler, basın-yayın kuruluşları ve birçok kritik nokta fiilen işgal edildi. Masum halkımız; kendi vergisi ile alınan uçak, helikopterler ve tankların hedefine alınarak insanlık dışı saldırılara maruz kaldı. Lakin Fethullahçı Terör Örgütü ve arkasındaki üst akıl, kanlı hayallerine girişirken bazı şeyleri hesaba katmamışlardı. Onlar, “Kaderin üstünde bir kader vardır” diyerek kendisine biçilen kadere razı olmayan aziz milletimizi unutmuşlardı.
Herkes bilsin ki; kutlu yürüyüşümüzü durdurmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Bu vesile ile 15 Temmuz gecesinden itibaren birlik ve beraberliğin en güzel örneğini sergileyerek,
İstiklaline ve istikbaline sahip çıkan siz değerli hemşehrilerime tekrar tekrar teşekkürlerimi şükranlarımı sunuyorum. O gece şehadete yürüyen aziz şehitlerimize bir kez daha Cenab-ı Allah’tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum.  Kahraman gazilerimize minnet ve şükran duygularımla birlikte sağlıklı, huzurlu ömürler diliyorum. Allah, o gece demokrasi ve milli iradeden yana olup sokaklara çıkan aziz milletimizden ve sizlerden razı olsun." dedi.
Konuşma yapan AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan; Serhat Kars'ta Ebul Hasan Harakani torunları 15 Temmuz gecesi FETÖ terör örgütü tarafından yapılmak istenen darbe girişimine karşı topyekün mücadele vererek bu vatanın bölünemeyeceğini gösterdi.  
Aziz milletimiz, o gece açık ve net şekilde ülkesini bu hainlere bırakmayacağını dik duruşuyla ilan etmiştir. Meydanı ve meydanları ne FET֒ye, ne PKK'ya, ne DEAŞ’a ne de ismi her ne olursa olsun diğer ihanet çetelerine asla ve asla bırakmayacağız.
Millet olarak bizler gücümüzü haktan, adaletten ve milli-manevi değerlerimizden ve medeniyetimizden alıyoruz. Aradan geçen iki yıla baktığımızda devletimiz, içerde ve dışarda ismi her ne olursa olsun tüm terör örgütleri ile mücadelesini kararlılıkla sürdürmektedir. 15 Temmuz öncesinden daha güçlü olan devletimiz, mazlumların umudu, zorbaların kâbusu olarak 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine emin adımlarla ilerlemektedir. Tüm milletimizden Allah razı olsun." dedi.
Demokrasi Meydanı'nda yağan yağmura aldırış etmeyen binlerce Karslı ellerinde Türk Bayrakları ile tekbirler getirerek 15 Temmuz Demokrasi Zaferi'ni kutlamaya devam ediyor.
Haberin Videosu

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.