BÖLGE Haber Girişi : 29 Aralık 2018 13:36

Kars DSİ Çalışma Yaptı Kura Nehri Artık Taşmayacak!

Kars DSİ Çalışma Yaptı Kura Nehri Artık Taşmayacak!
Ardahan İl Merkezi Kura Nehri'nin Taşkınları Kontrol Altına Alan Kura Nehri Taşkın Koruma İnşaatı Tamamlandı

Kars Güncel- DSİ, Ardahan ilinde yaptığı yatırımlarla derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor.
Ardahan il merkezini Kura Nehrinin taşkınlarına karşı daha güvenli hale getiren yaklaşık 8 milyon 250 bin lira maliyetli Ardahan il Merkezi Kura Nehri Taşkın Koruma İnşaatı tamamlandı.
Bu proje kapsamında; Kura Nehrinin sağ ve sol sahilinde toplam 1856 metre betonarme duvar, tarihi köprü ile uyumlu olması amacıyla 380 metre kâgir duvar, 36 metre istifli taş tahkimat olmak üzere toplam 2.273 metre ıslah duvarı ve Alabalık Deresinin Kura Nehrine bağlandığı noktada 1 adet 9 metre genişliğinde ve 13 metre uzunluğunda araç ve yaya geçidi yapıldı. 
Bu proje sayesinde Ardahan İl Merkezinden geçen Kura Nehrinde meydana gelen taşkının önemli bir kısmı, bu taşkın koruma inşaatının baş kısımlarında yer alan Halilefendi Çayırlarında ötelemeye tabi tutulduktan sonra ıslah çalışması tamamlanan bu taşkın koruma projesi ile şehir merkezinde can ve mal kaybına sebebiyet verilmeden akışına imkân sağlanmaktadır. 
DSİ 24. Bölge Müdürü Mahmut Dündar;"Kura Nehri Taşkın Koruma Tesisi ile Ardahan il merkezimizde taşkın riskini önleyeceği gibi, ıslah güzergâhı çevresinde meydana getirdiği müspet çevresel etki nedeniyle vatandaşlarımızın da yoğun memnuniyetine mazhar olmuş bir projedir. Bu tesislerin yapımı sırasında gösterdikleri iyi niyet ve desteklerinden dolayı Ardahan valimiz Sayın Mehmet Emin Bilmez’e, Ardahan Milletvekilimiz Sayın Prof. Dr. Orhan Atalay ‘a, askeri erkâna, belediyemize, vatandaşlarımıza ve emeği geçen DSİ ve yüklenici firma çalışanlarına teşekkür ederiz. 
Bu yatırımların yapılmasındaki desteklerinden ve bütçe imkânı saplayarak 2018 yılında bu projemizi tamamlamamızı sağladıklarından dolayı başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Dr. Bekir Pakdemirli ve DSİ Genel Müdürümüz Sayın Mevlüt Aydın ‘a en kalbi teşekkürlerimizi arz ediyoruz.
#Ardahan ilimize hayırlı olsun. DSİ çalışır, #Ardahan gelişir, #Türkiye gelişir." açıklamalarında bulundu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.