KARS Haber Girişi : 30 Kasım 2017 17:15

Kars DSİ'de Taşkın Yönetim Toplantısı Yapıldı

Kars DSİ'de Taşkın Yönetim Toplantısı Yapıldı
Kars DSİ 24. Bölge Müdürlüğü'nde Aras Havzası Taşkın Yönetim Planı Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi.

Kars Güncel-Orman ve Su İşleri Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürlüğü'nün koordinatörlüğünde, ilgili kurum ve kuruluşların katılımı ile Aras Havzası Kuraklık Yönetim Planı Bilgilendirme Toplantısı; DSİ 24. Bölge Müdürlüğü toplantı salonunda, Kars Vali Yrd. Mehmet Halis Aydın, Ardahan Vali Yrd. Salih Kalkan, Su Yönetimi Genel Müd. Yrd. Hüseyin Akbaş, SYGM Taşkın ve Kuraklık Yön. Dai. Bşk.  Maruf Aras, DSİ 24. Bölge Müd. Adil Sabancı, Yrd. Nihat Oğuz, ilgili şube müdürleri ve temsilcilerin katılımları ile gerçekleştirildi.

SYGM tarafından yürütülen projeden "Aras Havzası Taşkın Yönetimi Planı" hazırlanması projesine 13.10.2017 tarihinde başlamış olup 31.05.2019 tarihinde tamamlanması hedeflenmektedir.

Proje kapsamında; "Taşkın Riski Ön Değerlendirmesi", taşkın anında suyun yayılımını ve derinliğini gösteren "Taşkın Tehlike Haritaları", tehlikenin derecelendirilerek gösterildiği "Taşkın Risk Haritaları" ve taşkın riskinin en aza indirgenmesi için alınması gereken tedbirler ile ilgili sunumlar gerçekleştirilerek katılımcıların soruları, görüş ve önerileri değerlendirildi.

Kurum yetkilileri ve yüklenici firma toplantıda bahsi geçen konuları değerlendirmek üzere arazide incelemelerde bulundular.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.