GÜNDEM Haber Girişi : 21 Ekim 2017 16:09

Kars Emniyeti Kuyumcu Hırsızlarını Yakaladı

Kars Emniyeti Kuyumcu Hırsızlarını Yakaladı
Kağızman İlçesinde bulunan bir kuyumcudan, iş yeri kapısının sert bir cisimle zorlanarak açılması suretiyle içeride bulunan 150 bin TL tutarında bilezik , 30 adet çeyrek altın, 5-6 bin TL nakit paranın çalınması olayının şüphelisi yakalandı.
Kars Güncel-Asayiş Şube Müdürlüğü görevlilerince yapılan çalışmalar neticesinde olayda kullanılan araç plakası hızla tespit edildi. Çevre İl ve İlçelerle olaydan hemen sonra yapılan koordinasyon neticesinde, Kuyumcu Hırsızlığı olayına karışan 4 şahıs ve olayda kullandıkları tespit edilen araç Ağrı Doğubeyazıt İlçesinde kısa bir süre sonra Doğubeyazıt İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yakalandı. Olayın tahkikatı için yakalanan şahıslar Kars Asayiş Şube Müdürlüğü görevlilerine teslim edildi. Yapılan tahkikat neticesi yakalanan şahıslardan 1 şahsın sahte kimlik kullandığı, Hükümlü ve Tutuklunun kaçması ve uyuşturucu ticareti suçundan 8 yıl hapis cezası ile arandığı anlaşıldı. Olay anında Kuyumcudan çalınan altın ve paralar, aracın kaput kısmı içerisinde ve şahısların üst aramalarından elde edilerek sahibine teslim edildi.

Şüpheli 4 şahıs işlemlerin tamamlanmasının ardından Nitelikli olarak Kuyumcu Hırsızlığı suçundan Adli Makamlara sevk edildi.  Olayla ilgili tahkikat devam ediyor.

Emniyetten yapılan açıklamada, "Halkımızın güven ve huzur ortamını yönelik olarak, suç ve suçlularla mücadelemiz demokratik hukuk kurallarından taviz vermeksizin geçmişte olduğu gibi bundan sonrada büyük bir hassasiyetle devam edecektir." denildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.