BÖLGE Haber Girişi : 17 Nisan 2019 13:35

Kars Erzurum Karayolunda Trafiğe Kar Engeli

Kars Erzurum Karayolunda Trafiğe Kar Engeli
Kars Erzurum karayolunda kar yağışı trafikte aksamalara neden oldu.
Kars Güncel- Doğu Anadolu Bölgesi'nin yüksek kesimlerinde nisan ayında yağan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiledi. Kars Erzurum karayolunda kar yağışı dolayısıyla araçlar güçlükle ilerleyebildi. Jandarma ve polis ekipleri araç sürücülerini dikkatli olmaları konularında uyarırken, karayolları ekipleri aralıksız olarak çalışmalarını sürdürüyor. 

Meteoroloji'den Uyarı Hava Sıcaklığı 3 ile 5 Derece Daha Düşecek
Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada; "Bölgemiz genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu; yer yer karla karışık yağmur ve kar yağışlı; yağışların Ağrı ve Iğdır çevrelerinde öğle saatlerinde yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.  Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 3 ila 5 derece altında seyredeceği belirtilirken, Bölgemiz genelinde sağanak yağışlarla birlikte hava sıcaklıklarının da yüksek seyretmesi nedeniyle meydana gelebilecek kar erimelerinin, dere yatakları ve ovalarda oluşturacağı sel, su baskını ve heyelan gibi olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir." denildi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.