YAŞAM Haber Girişi : 29 Ocak 2018 10:35

Kars Gece Buz Tuttu

Kars Gece Buz Tuttu
Kars'ta gece saatlerinden başlayarak etkili olan soğuk hava hayatı olumsuz etkilerken, ağaçlarda ve elektrik hatlarında kırağı oluşmasıyla birlikte görsel şölen oluşturdu.
Kars Güncel- Kars'ta gece saatlerinden itibaren hava sıcaklığı sıfırın altında 18 dereceye kadar düşmesi ve hissedilir hava sıcaklığının ise -25 derecelerde olması hayatı olumsuz etkiledi. 
Kentte sabah erken saatlerde de devam eden soğuk hava dalgası ağaçlarda ve elektrik hatlarında kırağı oluşmasıyla birlikte görsel şölen oluşturdu.
Meteoroloji 12. Bölge müdürlüğünün hazırladığı hava tahmin raporuna göre; Bölgemiz genelinde havanın az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu; Ardahan çevrelerinin akşam saatlerinden itibaren aralıklı kar yağışlı olarak geçeceği ve bölgemiz genelinde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte pus hadisesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı yetkililerin, vatandaşların ve özellikle sürücülerin dikkatli ve tedbirli olmaları, dik ve eğimli yamaçlarda çığ riskine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir." uyarısında bulunuldu.
KARS
İlçeBeklenen HavaEn Düşük
(°C)
En Yüksek
(°C)
KarsAz bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu-5
AkyakaAz bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu-2
ArpaçayAz bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu-5
DigorAz bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu-3
KağızmanAz bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu-2
SarıkamışAz bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu-5
SelimAz bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu-5
SusuzAz bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu-4


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.