SAĞLıK Haber Girişi : 03 Ocak 2018 20:16

Kars Harakani Devlet Hastanesi’nden Bir İlk Daha!

Kars Harakani Devlet Hastanesi’nden Bir İlk Daha!
Kars Harakani Devlet Hastanesi Bir ilki gerçekleştirerek “Yüksek Akışlı Oksijen Cihazı”nı hastaneye kazandırdı.
Kars Güncel- Kars’ta Harakani Devlet Hastanesi, Tükiye’de İstanbul, İzmir, Ankara gibi büyük şehirlerde sağlık alanında kullanılan “Yüksek Akışlı Oksijen Cihazı”nı envanterine ekleyerek bir başarıya daha imza attı.
Ankara, İstanbul, İzmir başta olmak üzere son birkaç yıl içerisinde özellikle üniversite hastanelerinde tedavi amaçlı kullanılan “Yüksek Akışlı Oksijen Cihazı” Kars Harakani Devlet Hastanesi’nde hastaların tedavi işlemlerinde kullanılmak üzere Kars’a getirilerek vatandaşların tedavi hizmetlerinde kullanılmaya başlandı.

Harakani Devlet Hastanesi Çocuk Hastalıkları Bölüm Sorumlusu Çocuk Uzmanı Doktor Kerem Yıldız basın mensuplarına yaptığı açıklamada; Etkinliği ve faydaları özellikle çocuklar üzerinde bilimsel olarak kanıtlanmış Yüksek Akışlı Oksijen Cihazı’nı hastanemize kazandırılması ve ilk hastamızda başarıyla kullanmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Cihazın hastanemize kazandırılmasında emeği geçen İl Sağlık Müdürümüz, başhekimimiz, çocuk ve yeni doğan servisi hemşirelerimize teşekkür ediyorum. Yüksek Akışlı Oksijen Cihazı sayesinde solunum sıkıntısı bulunan çocuklarımıza burun deliklerinden özel bir kanül yardımıyla ısıtılmış, nemlendirilmiş, yüksek akışlı oksijen desteği verilebildiğini, bu sayede çocuklarımızın hiçbir ağrı veya rahatsızlık hissetmediğini, çocuklarımızın yoğun bakımda veya serviste yatış sürelerinin kısaldığını, tedavilerin daha etkin uygulandığını.” belirtti.

Doktor Kerem Yıldız açıklamasını şöyle sürdürdü; Çevre illere olan sevklerin de bu sayede azaldığını, aksine Kars ilçelerinden ve çevre illerden hastanemiz çocuk bölümüne sevklerin arttığını belirtmek isterim. Çocuk hekimleri olarak hedefimiz dünyada ve Türkiye’de uygulanan en güncel tedavileri ve teknolojileri yakından takip ederek, en kıymetli varlıklarımız çocuklarımıza ve Kars halkına daha iyi hizmet verebilmektir.”


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.