SAĞLıK Haber Girişi : 04 Mart 2019 18:16

Kars Harakani Devlet Hastanesinde Kolon Kanseri Ameliyatı Gerçekleştirildi

Kars Harakani Devlet Hastanesinde Kolon Kanseri Ameliyatı Gerçekleştirildi
Kars Harakani Devlet Hastanesi'nde 54 yaşındaki hastaya "kalın bağırsak kanseri" teşhisi konulmasından sonra "Kolon Kanseri Ameliyatı" yapılarak sağlığına kavuştu.
Kars Güncel- Kars Harakani Devlet Hastanesi'ne Iğdır'den sevk edilen 54 yaşındaki hastanın kalın bağırsağında tümör tespit edilmesinden sonra yapılan ameliyatla tekrar sağlığına kavuştu.

Iğdır'da yaşayan ve birçok hastaneye başvurduktan sonra son olarak kabızlık ve karın ağrısı gibi şikayetlerle Kars Harakani Devlet Hastanesi'ne başvuran 54 yaşındaki kadın hastaya hastanenin Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Hasan Çantay tarafından yapılan tetkikler sonucunda kolon kanseri teşhisi konuldu. İlk olarak yapılan kolonoskopi işlemi ile kalın bağırsağında tümör olan bir kitle tespit edilen hasta için ameliyat kararı verildi. Hastanın da konu ile ilgili bilgilendirilip onayının alınmasının ardından hasta ameliyat edildi. Hastanenin Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Hasan Çantay ve ekibi tarafından yapılan başarılı operasyonla hastanın kalın bağırsağında bulunan kitle çıkarıldı. 
Yapılan ameliyat ile ilgili bilgi veren Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Hasan Çantay, “Hasta bize kabızlık, karın ağrısı ve büyük abdestini yapamama şikayetiyle geldi. Hastamıza kolonoskopi yaptık. Kolonoskopide kalan bağırsağında tümör olan bir kitle vardı. Patolojisini aldık, sonuç malignite gelmesi üzerine hastamız için ameliyat kararı aldık. Hastayı bir hafta önce ameliyat ettik, şu an genel durumu gayet iyi. Ameliyat sonrasında dördüncü gününde sıvı gıdaya başladık sonrasında ise katı gıdaya geçildi. İnşallah hastamızı yarın ya da diğer gün taburcu etmeyi planlıyoruz. Taburcu olduktan sonra kemoterapi süreci başlayacak. Yapmış olduğumuz başarılı ameliyatlarla da bizler bu ameliyatların burada yapılabildiğini göstermiş olduk. Kanser vakaları günümüzde gitgide artmakta olup, kolon ,mide ,pankreas ,tiroid ,meme kanserleri bunların en başlıca olanlarından kanser vakalarının çoğunu hastanemiz bünyesinde  ameliyat yapabilmekteyiz.” dedi.
Hastaneye Iğdır'dan gelerek başvuran hasta 54 yaşındaki hasta ise, ameliyatının başarılı geçmesinden dolayı mutlu olduğunu ifade etti. Aynı şikayetlerle daha öncesinde birçok hastaneye başvurduğunu, ancak şifayı başvurduğu Kars Harakani Devlet Hastanesi'nde bulduğunu dile getirerek, ameliyatı gerçekleştiren doktor ve ekibe teşekkürleri iletti. 
Haberin Videosu
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.