KARS Haber Girişi : 10 Ocak 2019 21:25

Kars İl Özel İdare Ekipleri Gece Gündüz Karla Mücadele Ediyor

Kars İl Özel İdare Ekipleri Gece Gündüz Karla Mücadele Ediyor
Kars İl Özel İdare ekipleri Kars'ta etkili olan kar yağışı ve kapanan köy yolları nedeniyle 7/24 karla mücadele ediyor.

Kars Güncel- Kars'ta özellikle son bir haftadır etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle kapanın köy yollarını açmak için Kars İl Özel İdare ekipleri neredeyse günün 24 saati karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor. 

Özellikle son bir haftada Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan kar yağışı nedeniyle ulaşımda aksamalar meydana gelmemesi için Kars İl Özel İdare karla mücadele ekipleri köy yollarının şehirden bağlantısının kopmaması için çalışmalarını 7/24 saat esaslı olarak aralıksız sürdürüyor.

Özellikle son bir haftada yağan yoğun kar yağışından ötürü Kars'ta kapanan köy yollarını açmak için gece gündüz demeden çalışan Kars İl Özel İdare Karla Mücadele ekipleri 7/24 çalışarak kardan ötürü kapanan köy yollarının şehirden bağlantısının kesilmemesi ve sorun yaşanmaması adına çalışmalarını sürdürüyor. 

Gecenin on birinde Köylerinin yolları açılan Kars Merkez Aydınalan Köyü Muhtarı Memet Bulut Kars İl Özel İdare ekiplerine teşekkür ederek; “Özel İdare ekiplerine alo dediğimiz an anında köyümüze ulaşıyorlar, çünkü bizim köyde taşımalı eğitim var, 3-5 köy bizim köye okula geldiği için kesinlikle bizim köyün yolu kapı kalmıyor. Bundan ötürü Kars Valisine, Kars İl Özel İdare Genel Sekreterine, Genel Sekreter Yardımcılarına, yol şube müdürlerine tüm özel idare ekiplerine teşekkür ediyoruz, özel idare bu konuda çok hassas davranıyor, bizim köy grup köy yolu olmasına rağmen en fazla iki saat kapalı kaldı.” şeklinde konuştu. 

54 İŞ MAKİNASI 100 PERSONEL DEVAMLI YOLLARDA

Kars İl Özel İdare ekipleri karla mücadelede 14 greyder, 3 kar savuran, 8 loder, 9 jsb, 8 kar bıçaklı kamyon, 4 dozer 8 pikap ve 100 personel görev yapıyor. Özellikle ekipler vardiya sistemiyle çalışarak kapalı köy yollarının açılması için çaba sarf ediyorlar.

ÖNCELİK 112 ACİL VE 156 JANDARMA EKİPLERİNİN İHBARI

Kars İl Özel İdare Ekipleri karla mücadelede ilk olarak 112 acil ve 156 jandarma ekiplerinin ihbar ve taleplerini karşılıyorlar. 112 acil 156 jandarma ekiplerinin kapalı köy yolu olması durumunda özel idare ekipleri öncü olarak köy yollarını açıp 112 acil ve 156 jandarma ekiplerinin köylere ulaşmasına olanak sağlıyor. Daha sonra ise grup köy yollarına müdahale edilip bütün köy yolları açılıyor. 

ASILSIZ VE KEYFİ İHBARLARA CEZA UYARISI

Yetkililer özellikle vatandaşlardan asılsız ve keyfi ihbar yapmamaları için gerekli hassasiyetin gösterilmesini isterken asılsız ve keyfi ihbarların tespit edilmesi durumunda ise gerekli cezai işlemlerinde uygulanacağını ayrıca bildiriyor.

Haberin Videosu

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.