YAŞAM Haber Girişi : 18 Mart 2019 11:36

Kars İl Özel İdare Ekipleri Tipide Mahsur Kalan Hasta Vatandaşlar İçin Seferber Oldu

Kars İl Özel İdare Ekipleri Tipide Mahsur Kalan Hasta Vatandaşlar İçin Seferber Oldu
Kars Digor Dağpınar Beldesi ve beldeye bağlı köylerde şiddetli tipi nedeniyle kapanan Şirinköy - Türkmeşen grubu yolunda mahsur kalanlar İl Özel İdaresi Digor Şubesi ekipleri tarafından saatler süren çalışmalar sonrasında kurtarıldı.

Kars Güncel- Şatıroğlu köyünde de ateşli hastalığa yakalanan 1.5 yaşındaki Muhammed Emin Oguz yolların açılmasıyla birlikte ambulansla Kars Devlet Hastanesi’ne gönderildi.
Erzurum Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü’nün Ardahan, Kars, Ağrı il geneli ile Erzurum ilinin kuzey ve kuzeydoğu kesimlerinde kuvvetli kar yağışı ve kuvvetli rüzgar ile birlikte tipi beklendiğini duyurmasının ardından akşam saatlerinde Kars il genelinde tipi etkisini gösterdi.
Tipinin en çok etkili olduğu Dağpınar Beldesi ve civarında görüş mesafesi yer yer 1 metreye kadar düştü. Beleye bağlı Şirinköy - Türkmeşen grubu yolunda bazı araçların mahsur kaldığı öğrenilince İl Özel İdaresi Digor Şubesi ekipleri rotatif ve greyderle birlikte akşam saatlerinde yola çıktı. Saatler süren çalışmaların ardından araçlara ulaşıldı. Bir kamyonet ile içerisinde yolcuların bulunduğu minibüsün 6 saat önce kara saplandıkları görüldü. Araçların gidiş-dönüş istikametlerinin tamamen kapanmasıyla zor anlar yaşayan vatandaşlar tam da umudu kestikleri anda ekiplerin yetiştiğini belirterek bolca dua ettiler. İbrahim, Şefik, Hatun ve Mustafa Güneş ailesi buz tutan araçlarının içinde donma tehlikesi geçirdiklerini söylediler. Hatun Güneş’in sık sık “Artık öleceğiz” diyerek ağladığını da anlatan Güneş ailesi kurtarıldıkları için mutlu olduklarını ifade ettiler. Kara saplanan iki araç greyder yardımıyla halatlarla çekilip kurtarıldıktan sonra Dağpınar’a doru yola koyuldular. 

1.5 YAŞINDAKİ MUHAMMED EMİN OGUZ HASTANEYE GÖNDERİLDİ

İl Özel İdaresi Digor Şantiye Şefi Yakup Avinç idaresindeki ekipler 1.5 yaşındaki Muhammed Emin Oğuz için de sefer oldular. Tipinin geçit vermediği Şatıroğlu köyünün kapalı yoluna giren rotatif ve greyder titiz ve zorlu bir çalışma yaptılar. Ambulansla birlikte köye girerek hasta çocuğun bulunduğu eve kadar yolları açtılar. Çocuk, alel acele ambulansa konuldu ve tipi nedeniyle yolun yeniden kapanmasıyla ekipler tekrar yol açma çalışmasına başladılar. Dağpınar beldesine kadar kapanan yolun tamamı açıldı ve ambulans hasta çocuğu Kars Devlet Hastanesi’ne yetiştirdi.
İl Özel İdaresi Digor Şantiye Şefi Yakup Avinç, gelen ihbarlar doğrultusunda yol açma çalışmalarını yürüttüklerini belirerek hiçbir vatandaşı mağdur etmemek için gece boyu çalışacaklarını belirtti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.