SAĞLıK Haber Girişi : 26 Ocak 2018 15:48

Kars İl Özel İdare Küçük Muhammet İçin Gece Seferber Oldu

Kars İl Özel İdare Küçük Muhammet İçin Gece Seferber Oldu
Kars’ta son günlerde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle yolu kapanan Arslanizi Köyü’nde rahatsızlanan 7 yaşındaki çocuk ekiplerin uzun uğraşları sonucu hastaneye ulaştırıldı.

Kars Güncel-Merkeze yaklaşık 45 Km mesafedeki Arslanizi Köyü’nden gece saatlerinde 112 ekiplerine vaka ihbarı düştü. Durumu değerlendiren ekipler aynı dakika Kars Özel İdaresi ekiplerine bilgi verdi. İl Özel İdaresi ekipleri karla kaplı yolları açarak sağlık ekiplerinin geçişini sağladı.

7 Yaşındaki Muhammet Ayırkan'ın ateşinin yükselmesi üzerine ailesi ve köy muhtarı traktörlerle yolun bir kısmını açarak sağlık ekiplerine ulaşmaya çalıştı Hastayı yaklaşık 2 kilometre kendi imkanlarıyla getiren köylüler, yolda sağlık ekiplerine teslim etti. Yolda ambulansa alınan Ayırkan ilk müdahalesi burada yapıldı. Yaklaşık 3 saatlik çalışmanın ardından Kars Harakani Devlet Hastanesi’ne ulaştırılan 7 yaşındaki Muhammet Ayırkan’ın ailesi ve köy muhtarı yetkililere teşekkür etti.

Kars Harakani Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınan minik Ayırkan'ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Arslanizi köyü muhtarı Tuncer Ayırkan, ekiplerin duyarlılığından dolayı memnuniyet duyduklarını dile getirerek, “Bu tür durumlarda İl Özel İdaresi ekiplerini aradığımızda sağolsunlar hemen geliyorlar. Yollarda aşırı kar var yaklaşık 2 kilometre kapalı yolu arabayı traktörle çeke çeke gelmeye çalıştık. Yaklaşık 1 saattir biz yoldayız, ekiplere bilgi verdik onlar da geldi.” İfadelerini kullandı.

Muhammet Ayırkan'ın babası Alaattin Ayrıkan da ekiplere teşekkür ederek, “112 Acil Servis ekiplerine telefon açtım, sağolsunlar bize yardımcı oldular herşey için çok çok teşekkür ederim. Çocuğum 7 yaşında aşırı derecede ateşi vardı. Allah razı olsun ekipler geldi ve şuan çocuğumun ilk tedavisi yapılıyor” dedi.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.