SAĞLıK Haber Girişi : 14 Mart 2020 23:47

Kars İl Sağlık Müdürlüğü'nden Koronavirüs Açıklaması

Kars İl Sağlık Müdürlüğü'nden Koronavirüs Açıklaması
Kars İl Sağlık Müdürlüğü Koronovirüs hastalığı (COVİD-19) tedbirleri kapsamında rapor gerektiren ilaçların rapor sürelerinin Haziran 2020 sonunda kadar uzatıldığını duyurdu.

Kars Güncel- Kars İl Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada; "Bilindiği üzere Çin Halk Cumhuriyetinde ortaya çıkan ve çeşitli ülkelerden bildirimi yapılan yeni bir alt tipe bağlı Koronovirüs hastalığı (COVİD-19) uluslararası düzeyde önemli bir sağlık sorunu olmakla birlikte Bakanlığımızca yakından takip edilmektedir. Ülkemizde Dünya Sağlık örgütünün önerileri de dikkate alınarak hastalığın yayılımının önüne geçilmesi amacıyla bir dizi tedbirler alınması ihtiyacı hasıl olmuş olup, bu bağlamda;

Kronik hastalığı nedeniyle raporlu ve sürekli kullanımı gerektiren ilaçların tarihlerinin bitmesi durumunda Haziran 2020 sonuna kadar aynı raporları geçerli kılınmıştır. Bu süre zarfında hastalarımızın rapor yenilenmesi için sağlık kuruluşlarına müracaat etmelerine gerek bulunmamaktadır.

Kronik hastalığı nedeniyle raporlu ve sürekli kullanımı gerektiren ilaçları olan hastalarımız sağlık kuruluşlarına giderek reçete yazılmasına ihtiyaç duyulmaksızın sadece raporlu ilaçlarını eczanelerden alabileceklerdir. Kamu oyuna saygıyla duyurulur…." denildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.