SAĞLıK Haber Girişi : 26 Eylül 2017 22:20

Kars İl Sağlık Müdürlüğü'nden Örnek Proje, Hasta Hakları

Kars İl Sağlık Müdürlüğü'nden Örnek Proje, Hasta Hakları
Kars İl Sağlık Müdürlüğü tarafından hasta hakları konulu eğitim projesi yapıldı.
Kars Güncel-Kars İl Sağlık Müdürlüğü İzleme ve Değerlendirme Şube Müdürlüğünce hazırlanan, Serhat Kalkınma Ajansına (SERKA) Teknik Destek kapsamında sunulan, hasta hakları konulu hakkınız var isimli projesi tamamlandı.

Hakkınız Var" eğitim projesi 11-15 Eylül 2017 tarihleri arasında, proje ortağı olan İl Halk Sağlığı Müdürlüğünün Toplantı Salonunda yapılan eğitim programında Kurum amirleri, Hasta Hakları Kurul üyeleri ile Hasta Hakları Birimi çalışanları, hasta hakları ve tarihsel gelişimi, temel insan hakları gereksinimleri, Sağlık Bakanlığı Hasta Hakları mevzuatı ve uygulamaları, sözel iletişim teknikleri, beden dili, etik kurallar, soru sorma teknikleri gibi konularda; İstinye Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı MLPCare Sağlık Grubu Bakım Hizmetleri Direktörü Prof. Dr. Füsun Terzioğlu tarafından verildi.

Hasta Hakları İl Koordinatörü aynı zamanda da proje koordinatörü olan İzleme ve Değerlendirme Şube Müdürü Nursel Karakurt ''İletişim teknikleri, iletişim tekniklerinin kullanımı, hasta güvenliği kapsamında ele alınması gereken konular, beden diline uygun iletişim tekniklerini nasıl kullanacağımızı, olumsuz iletişim tekniklerinin neler olduğu gibi son derece kapsamlı bir eğitim program olduğunu, özellikle personelde geliştirmek istediğimiz iletişim becerilerini, hasta haklarına yönelik önderlik, liderlik yapabilecekleri davranış şekillerini, kendilerinde geliştirmeleri gereken iletişim becerilerini uygulamalı olarak çalıştıkları birimlerde gösterme fırsatı sunduk. Bu grubun içerisinde yer alan arkadaşlarımızla 5 günlük eğitim sürecini tamamladık. Kars'ta karşılaştığımız hasta haklarıyla ilgili şikâyetlerin yerinde çözümlenmesi veya en aza indirgenmesi, hasta/çalışan memnuniyetinin artırılması amaçlayan konusunda kapsamlı bir eğitim sunma şansını bulduklarını, aynı zaman da eğitime katılan çalışanlarımızın eğitiminden çok memnun olduklarını'' dile getirdi.









Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • karslı 01 Ocak 1970 02:00

    sağlıkta bu tür çalışmaları görmek çok güzel hemde sağlıkta .karstaki sağlık sorunu almış basını giderken. .bir yerden başlanılmış.