EĞITIM Haber Girişi : 02 Ağustos 2018 00:49

Kars KAKÜV'ün 19 Öğrencisi Fen Lisesine Yerleşti

Kars KAKÜV'ün 19 Öğrencisi Fen Lisesine Yerleşti
Kars ve Kafkas Üniversitesi Kalkınma Vakfı Özel İlkokulu-Ortaokulu 2017-2018 eğitim öğretim yılında yapılan LGS sınavında başarısıyla göz doldurdu.

Kars Güncel-Nitelikli liselere yerleşmede % 66 oranını tutturan KAKÜV Türkiye ortalamalarının çok üzerinde bir başarı sergiledi.

19 öğrencisini fen liselerine yerleştiren KAKÜV 8 Öğrencisini Merkezi Sınavla Alan Anadolu Liselerine, 1 Öğrencisini Sosyal Bilimler Lisesine, 1 Öğrencisini Tam Burslu Olarak Özel Bilkent Kolejine, 8 Öğrencisini De Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Anadolu Liselerine Yerleştirdi.

2 öğrenci İstanbul Atatürk Fen Lisesine, 1 öğrenci İstanbul Çapa Fen Lisesine, 1 öğrenci Aydın Fen Lisesine, 1 öğrenci Çanakkale Fen Lisesine, 1 öğrenci Erzurum İbrahim Hakkı Fen Lisesine, 1 öğrenci Erzurum Prof.Dr. Necmettin Erbakan Fen Lisesine, 1 öğrenci tam burslu olarak Özel Bilkent Kolejine ve 12 öğrenci de Kars Fen Lisesine yerleşti.

8 öğrencisini Hasan Harakani Anadolu Lisesine yerleştiren KAKÜV, yine aynı sınav sonucuyla 1 öğrencisini Antalya Kumluca Sosyal Bilimler Lisesine gönderdi.

Yerel yerleştirme ile öğrenci alan liselerden olan Hüsnü M. Özyeğin Anadolu Lisesine 8 öğrenci yerleştiren KAKÜV 2017-2018 LGS’de elde etmiş olduğu başarının haklı gururunu yaşamakta.

Okul idaresi, “Öğrencilerimizi başarılarından dolayı tebrik eder, eğitim öğretim hayatlarında başarılar dileriz. Elde edilen başarılara ortak olmak ve bu haklı gururu yaşamak için sizleri de yeni eğitim öğretim yılında KAKÜV’lü olmaya davet ediyoruz” mesajını paylaştı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Taha DOĞAN 01 Ocak 1970 02:00

    Değerli hocalarımız ve geldiği günden beri farkını ortaya koyan Dr. Öğretim Üyesi İbrahim Can Gözüm hocamızın emeklerinin karşılığı kendini gösterdi