ASAYİŞ Haber Girişi : 07 Ağustos 2018 20:16

Kars Karakurt Köylüleri Baraj Şantiyesini Bastı Çalışmalar Durduruldu

Kars Karakurt Köylüleri Baraj Şantiyesini Bastı Çalışmalar Durduruldu
Kars’ın Sarıkamış İlçesinde kamulaştırma meselesinde yaşanan sorunları gerekçe gösteren köylüler baraj şantiyesine giderek çalışmaları durdurdu.

Kars Güncel- Karsın Sarıkamış İlçesi’ne bağlı Karakurt Köyü sakinleri köylerinde yapılan Karakurt Barajı’ndaki arazi kamulaştırma meselesinde yaşanan sorunları  gerekçe göstererek şantiye alanına gidip çalışmaları durdurdu.

Karakurt Köyü’nde 24 Haziran seçimleri öncesinde yine aynı kamulaştırma sorunu nedeni ile köylüler pankart asarak seçime gitmeyecekleri belirten protesto gösterilerinde bulunmuştu. Bu defada soruna çözüm bulunmadığını gerekçe gösteren köy halkı baraj şantiyesine giderek çalışmaları durdurdu. Konunun güvenlik güçlerine bildirilmesi üzerine şantiye alanına gelen jandarma ekipleri güvenlik önlemi aldı. Köy sakinleri ile jandarma komutanı arasında geçen diyalogda köy sakinleri adına konuşma yapan köy muhtarı Cengiz Özdemir ; “Burada geçen yıllarda kamulaştırma oldu, köyün yarısı oldu yarısı olmadı. Yarısı parasını almış yarısı almamış verilmiyor, ödenmiyor. Bizimle dalga geçiyorlar.” Dedi. Köy sakinlerinden bazıları ise konuşmaya dahil olarak; “Evlerimiz 5 dönüm üzerine vermiş 100 Milyar , 2 evimiz 3 ahırımız var vermiş 100 milyar” şeklinde oldu.

Köy muhtarı Özdemir; “ Karar çıkan dosyalar var, paralar içeride yatıyor ödenmiyor. Şimdi bu vatandaş ne yapacak. 2019 yılında su tutulacak barajda, şimdi bu vatandaş ne yapsın. Nereye gitsin? Parasını ödeseler adam kendisine gidecek bir ev bulur, ev yapar. Sonra arıyoruz muhattap bulamıyoruz.

Köy sakinlerinden yapılan açıklamada; “Bugüne kadar kamu yararına diye sesimiz çıkartmadık. Biz devletimizin yanındayız, devletimize canımız feda yalnız biz burada bakıyoruz ki devletimiz bizi burada vatandaş oalrak görmüyor. Karşımızda bugüne kadar bir muhattap bulamadık. Biz yetkili görmek istiyoruz burada, Vali Beyi görmek istiyoruz. Çalışmalar evlerimize yakın alanlarda olmaya başladı. Evlerimiz çatladı." dediler.

Haberin Videosu

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.