KARS Haber Girişi : 09 Haziran 2019 21:24

Kars Kent Ormanı Yok Oluyor

Kars Kent Ormanı Yok Oluyor
Kars’ta vatandaşların kullandığı tek mesire yeri olan "Kent Ormanı" ilgisizlik ve sahipsizlikten adeta talan edildi.

Kars Güncel-Vatandaşlar ilgili ve yetkili kurumları göreve çağırdı. Bayram tatili olması nedeniyle mesire alanı bulamayan vatandaşlar mecburiyetten gittikleri kent ormanı mesire alanında köpek leşleri kullanılmayan çeşmeler kapalı mescid sökülen yollar ve bekçi kulübesi gibi bir çok yapının yanı sıra oturma bankları çocuklar için kurulan oyun gurupları dahil bakımsızlık ve vurdum duymazlığın sonucunda adeta talan edilmiş durumda.

Kars Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Dereiçi Telsiz Mevkiinde yaptırılan ve Kars Belediyesi ve Orman İşletme Müdürlüğü bünyesinde bulunan Kent Ormanı’ndaki, talan ve sahipsizlik piknik yapan vatandaşların tepkisine neden oldu. Özellikle Kent Ormanı’nda güvenlik görevlisinin bulunmaması dikkat çekerken, vatandaşlar için hazırlanmış kamelyalar yerinden sökülmüş, kırılmış ve talan edilerek götürülmüş, tuvaletler kırılmış ve kullanılamaz hale getirilmiş.

Yetkililerden Kent Ormanı’na sahip çıkmalarını isteyen vatandaşlar, “Kars’ın tek mesire alanı burası, piknik yapmak için ailemizle buraya geliyoruz. Ama her geçen gün burası yok oluyor. Her tarafta içki şişleri, buranın sahibi yok mu? Yazık oluyor, biran evvel burasının koruma altına alınması gerekiyor ifadelerini kullandılar.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.