YAŞAM Haber Girişi : 31 Mayıs 2019 21:21

Kars Kızılay'dan İftar Programı

Kars Kızılay'dan İftar Programı
Türk Kızılay’ı Kars Şubesi, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü çocukları ve Dolunay Derneği üyeleriyle iftar yemeğinde bir araya geldi. Türk Kızılay’ının “Hilal Olsun Türkiye, Hilal Olsun Kars” buluşması Kafkas Üniversitesi Konuk Evi’nde gerçekleşti

Kars Güncel-Türk Kızılay’ı Genel Başkanlık Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Koç, Kars Şubesi Başkanı Sıddık Demir, Kars Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Cemalettin Güven, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Aydın Acay, KAÜ Dede Korkut Eğitim Fakültesi’nden Doç. Dr. Yaşar Kop’un da katıldığı etkinlikte kurum müdürleri, öğretmen ve öğrenciler birbirleriyle de tanışma imkanı buldular.

Sunuculuğunu Kadir Demir’in yaptığı iftar buluşmasında Hafız Ensar Özkesemen Kur’an tilaveti sundu, yemek duası yapıldı ve katılımcılar birbirleriyle tanışıp kaynaştılar.

Türk Kızılay’ı Kars Şubesi Başkanı Sıddık Demir yaptığı konuşmada Kızılay’ın Kars’ta yaptığı hizmetler ve önümüzdeki süreçte yapılacak olanları anlattı. Demir, “Türk Kızılay’ı Kars Şubesi ve Genç Kızılay olarak gıda kolisi, nakdi yardım, giyim ve ayakkabı yardımlarımız devam ediyor. Ramazan ayı boyunca valiliğimiz, diyanet vakfı, kızılayımız, Evliya Camii Harakani Sofrasında halka açık iftar programlarımız devam ediyor. Yetimler, yaşlılar, engelliler, öğrenci yurtları özelinde iftar programlarımız da sürüyor. Ayrıca Kadir Gecesi’ne özel halka açık yaklaşık 3000 kişilik iftar programı, şehit aileleri ve gazilerimizin katılımıyla gerçekleştirilecektir. Kutlu Ramazan’ın bahtiyar Müslümanları olarak tüm insanlığa hizmet, yardıma muhtaç olana imdat, yetimin, öksüzün, düşkünün yanında daima hazır olan Türk Kızılay’ı bu ramazanda da aynı şevk, heyecan ve aşkla burada. Muhtaca kan, kardeşe can olan kuruluşumuz,  ALLAH’ın izni inayeti ve siz değerli gönüllülerin ve gönül dostlarının destekleriyle 150 yıldır var oldu ve olmaya devam edecektir. Sizlerde yapacağınız yardımlarla, yetimlerin sofrasında bir tüs çorba, üzerlerinde bayramlık kıyafet olabilirsiniz.” dedi.

Türk Kızılay’ı Genel Başkanlık Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Koç da Kızılay’ın ülkemiz ve dünya genelindeki çalışmalarını aktardı. Koç, bu buluşmanın ülkemizin 81 ilinde ve dünyanın yaklaşık 38 ülkesinde coşkuyla, umutla ve heyecanla devam ettiğini söyledi. Koç ayrıca, “Dünyanın dört bir yanında yardım eli bekleyen mazlum ve mağdur kardeşlerimize sadece dua ederek değil, fiilen ve fizikende ulaşabilmeyi başaran Türk Kızılay’ımızın bir gönüllüsü, çalışanı, seveni olmaktan dolayı gururluyuz” şeklinde konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.