KARS Haber Girişi : 15 Mayıs 2018 13:10

Kars Kudüs İçin Ayakta!

Kars Kudüs İçin Ayakta!
Kars'ta sivil toplum örgütleri, sendikalar ve vatandaşlar ABD'nin İsrail Büyük elçiliğini Kudüs'e taşımasını ve sivilleri katletmesini gıyabi cenaze namazı kılarak protesto etti.
Kars Güncel- Kars'ta Evliya Camisi'nde kılınan öğle namazı sonrasında Memursen, İHH İnsani Yardım Derneği, sivil toplum örgütleri ve vatandaşların katılımı ile İsrail ve ABD'nin Filistin halkına yaptığı zulüm kınanarak protesto gösterisi düzenlendi.
Namaz sonrası Kars İl Müftüsü Mehmet Genç'in kıldırdığı gıyabi cenaze namazı sonrası, 
Memursen Kars il Temsilciliği Başkanı Ebubekir Keleş Filistin'e yapılan insanlık suçu hakkında açıklama yaptı.
Ebubekir Keleş yaptığı basın açıklaması, sık sık "Kahrolsun Amerika, Kahrolsun İsrail" sloganları ve tekbirler ile kesilirken, Keleş açıklamasında; " 15 Mayıs 1948… Yani Filistin halkının ‘Nekbe yani Büyük Felaket’ günü olarak adlandırdıkları gün siyonistlerin Filistin topraklarının önemli bir kısmına el koyduğu ve kanlı bir tehcir süreciyle yüz binlerce Filistinliyi vatanlarından çıkardığı gündür. İsrail’in kuruluşuyla başlamış büyük bir trajedinin adı olan Nekbe, Terör rejimi İsrail tarafından öldürülen, işkence gören, hakları gasp edilen ve yurtlarından çıkarılarak zulme maruz bırakılan mustazaf Filistinli kardeşlerimizin vatanlarına geri dönme mücadelesinin adıdır aynı zamanda.  Nekbe’nin yıl dönümüne denk getirilerek, Amerika başkanı Trump’ın, Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak ilan etmesi ve Nekbe Günü’ne denk gelen 14 Mayıs’ta elçiliğini Kudüs’e taşıyacağını açıklaması, Amerika’nın pervasız, had bilmez rejiminin vardığı noktayı gözler önüne sermektedir.
Yaşanan bu gelişmelere karşılık, Filistin’de yaşayan kardeşlerimiz bu yılki Nekbe Günü için işgal edilmiş topraklara doğru büyük yürüyüş çağrısı yaptı. Bu çağrı neticesinde binlerce Filistinli kardeşimiz yaklaşık 6 haftadır Gazze sınırında Siyonist rejimin unsurları ile mücadele etmektedir. Bu mücadele sırasında birçok kardeşimiz yaralanmış 50’yi aşkın kardeşimizde şehit düşmüştür. Bizler Filistinli kardeşlerimizin maruz kaldığı zulme sessiz kalmamak ve seslerine ses katmak amacı ile bu büyük felaket gününün yıl dönümünde müstekbir Amerika’nın elçiliğini, Müslümanların harem-i şeriflerinden olan Kudüs’e taşımasını kabul etmediğimizi, elçiliğin açılış merasiminin Nekbe Gününe denk getirilmesini lanetlediğimizi ve kınadığımızı bütün dünyaya haykırıyoruz." dedi.

Ebubekir Keleş açıklamasına şöyle devam etti; "Terör rejimi İsrail’in yürürlüğe koymak istediği hukuksuz ve gayr-i insani bu girişimlere karşı her daim Filistinli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu beyan ederken, İslam ülkelerinin İsrail’e karşı somut yaptırımları içeren adımları derhal atmalarının gerekliliğini ifade etmek isteriz. Filistin toprakları özgürlüğüne kavuşana, Kudüs özgür olana dek mücadelemiz."
Haberin Videosu


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.