KÜLTÜR-SANAT Haber Girişi : 21 Eylül 2018 15:58

Kars Kültür ve Sanat Evi'nde Kurslar Başladı

Kars Kültür ve Sanat Evi'nde Kurslar Başladı
Kars Kültür ve Sanat Merkezi binasının tamamlanmasının ardından çeşitli branşlarda kurslar öğreticiler tarafından Kars halkının hizmetine sunulmaya başladı.
Kars Güncel- Kars Valiliği Kültür ve Sanat Evi ilk kursiyerlerine kapılarını açtı. 
Kars Valisi Rahmi Doğan tarafından geçmişte Kars Kadın Dayanışma Merkezi olarak kullanılan ve bir süre sonra atıl vaziyette bekletilen tarihi binayı restore ettirmesinin ardından yeniden hizmete girdi. 
Tarihi yapılara önem veren Vali Doğan Karsta ev hanımlarının ve kültür sanat faaliyetleri ile uğraşmak isteyen kadınların, çocukların ve tüm Kars halkının bir kültür sanat evine ihtiyacı var diyerek yapının restorasyonunu tamamlatıp tarihi kimliği ile hizmete sundu.

Kars Valiliği Kültür ve Sanat Evi ilk kurslarına Hat-Tezhip ve Ebruli, Gitar, Bağlama, Osmanlıca, Enstrüman çalgılar Diksiyon ve Drama kursları ile başladı. Hat-Tezhip Ebru kursu çalışmalarına Kadınların yoğun  ilgi gösterdiği görüldü. 

Açılan kurslara kadın kursiyerler ilgi gösterirken, Kültür Bakanlığı Ankara İl Müdürlüğü Ebru kursu öğreticisi Gülay Elhan basın mensuplarına yaptığı açıklamada; "Karsa geldiğime çok mutlu oldum çünkü Karsta şunu gördüm Karslı kadınlarımızda büyük bir sanat eğilimi var.  Herkes çok ilgili istekli buda beni mutlu etti. Kars Valisi Sayın Rahmi Doğan’a böyle bir imkan ve ortam sağladıkları içinde ayrıca şahsım ve kursiyerlerim adına çok teşekkür ediyorum kurslarımız başarılı bir şekilde devam etmekte kısa sürede sergimizi yine bu muhteşem tarihi mekanda açacağız." dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.