ASAYİŞ Haber Girişi : 23 Mart 2019 15:38

Kars Merkezli 9 İlde Askerlere FETÖ Operasyonu 13 Gözaltı

Kars Merkezli 9 İlde Askerlere FETÖ Operasyonu 13 Gözaltı
Kars merkezli 9 ilde gerçekleştirilen FETÖ/PDY operasyonunda gözaltına alınan 13 askeri personelden 3’ü tutuklandı. Etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanan 10 kişi ise Adli Kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Kars Güncel-Kars İl Emniyet Müdürlüğü, Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüklerince ortak yürütülen FETÖ/PDY Terör Örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve askeri yapılanma içerisinde bulunan örgüt mensuplarının yakalanmalarına yönelik yapılan çalışmalarda

İldeki kontörlü ve umuma açık yerlerdeki sabit hatlardan, FETÖ/PDY mahrem yapılanmasında bulunan kişilerin, TSK içerisindeki diğer örgüt üyeleri ile haberleşmede kullandığı, FETÖ/PDY Silahlı Terör örgütü ile irtibatı olduğu değerlendirilen ve açık kimlikleri tespit edilen TSK mensuplarına yönelik, Kars Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Kars merkezli Ankara, Kayseri, Uşak, Samsun, Hakkari, Yozgat, Burdur, Sivas, Şırnak olmak üzere toplam da 9 ilde 12 Mart 2019 tarihinde eş zamanlı operasyon yapıldı.

1 Albay, 2 Yarbay, 6 Yüzbaşı, 2 Üsteğmen, 2 Astsubay toplamda 13 şahıs gözaltına alındı. Adli Makama sevk edilen şüphelilerden 3’ü tutuklandı, etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanan 10 şüpheli ise Adli Kontrol şartı ile serbest kaldı.

Emniyetten yapılan açıklamada, “Kars İl Emniyet Müdürlüğü olarak, Terör örgütleri ve bu örgütlerin gerçekleştirdikleri eylemlere karşı mücadelemiz, halkımızın desteğini alan güvenlik güçlerimizin titiz, özverili ve koordineli çalışmaları ile kararlıkla devam edecektir.” denildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.