SİYASET Haber Girişi : 07 Şubat 2019 20:19

Kars MHP den İhraç Edilen Meclis Üyeleri Tekrar MHP Saflarına Katıldı

Kars MHP den İhraç Edilen Meclis Üyeleri Tekrar MHP Saflarına Katıldı
Kars'ta 2018 yılında MHP Genel Merkezi tarafından ihraç edilen beş belediye meclis üyesi bugün düzenlenen rozet takma töreni ile tekrar MHP saflarına katıldı. Programda son günlerde kamuoyunda yer bulan ittifak söylentileri hakkında açıklama yapıldı.

Kars Güncel- MHP Kars İl Başkanlığında bugün rozet takma programı gerçekleşti. MHP Kars İl Başkanı Tolga Adıgüzel burada açıklama yaptı.  

Tolga Adıgüzel yaptığı basın açıklamasında yerel seçimlere değinerek; "31 Mart 2019 da yapılacak olan yerel yönetim seçimlerinin arifesindeyiz 15 Aralık 2018 de Kars’ta ilk seçim startını bildiğiniz üzere MHP olarak biz verdik. Ortalama 50 gündür sahalardayız, meydanlardayız, caddelerdeyiz, sokaklardayız. Vatandaşlarımızın göstermiş oldukları ilgi, alaka ve teveccüh son derece memnuniyet vericidir. 

Geçtiğimiz 50 günlük sürede çok yol kat ettik. Esnaf ziyaretlerimiz, kamu ziyaretlerimiz, ev toplantılarımız hız kesmeden devam etmektedir. Şuan karsta MHP den başka diğer siyasi partiler ve adayları pek varlık gösterememektedirler. Diğer siyasi partilere sorduğunuz zaman karsta MHP ile yarışıyoruz diyorlar hepsinin söylediği tek şey rakibimiz MHP’dir.  Allah’ın izni bizlerinde gayretiyle 31 Mart 2019 akşamı çıktığımız bu sefer, zaferle sonuçlanacaktır. Biz buna inanıyoruz, Milliyetçi-Ülkücü Harekete gönül verenlerinde inanmasını istiyoruz." açıklamasında bulundu.  

AK Parti - MHP Kars'ta İttifak mı Kuruyor?
Kamuoyunda son günlerde sık sık ittifak söylentilerinin yayılması üzerine açıklamalarda bulunan Adıgüzel; " Kars’ta Milliyetçi Hareket Partisi ve Ak Parti arasında bir ittifak dedikodusu dolaşıp durmaktadır. Yok efendim Milliyetçi Hareket Partisi adayını geri çekecek, yok efendim Ak Parti adayını geri çekecek gibi dedikodular dolaşmaktadır. Genel Merkezimiz ve genel başkan yardımcılarımızla yaptığımız görüşmeler neticesinde Kars’ta Milliyetçi Hareket Partisi adayını geri çekmeyecektir. Cumhur İttifakının iki partisi de adayları ile seçimi sonuna kadar götüreceklerdir. Buradan altını çizerek söylüyorum: Milliyetçi Hareket Partisi adayını geri çekmeyecektir. 1 Nisan 2019 sabahı Milliyetçi Hareket Partisi’nin adayı Sayın Çetin Nazik Gazi Kars’ımızın yeni şehrül-emini yani yeni belediye başkanı olacaktır. Siz basın mensuplarından ricamız bundan sonra asılsız, asparagas haberlere itibar etmemenizdir. Cumhur İttifakı kapsamında bir birliktelik olacaksa buna bilge liderimiz Sayın Devlet Bahçeli Beyefendi ve Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan beyefendi karar vereceklerdir." dedi.

MHP Genel Merkezi Tarafından İstifaları İstenen 6 Meclis Üyesi Tekrar MHP Saflarında

MHP Kars İl Başkanı Tolga Adıgüzel yaptığı açıklamada; "Sizlerinde bildiği üzere, 2018 yılı Şubat ayında Kars Belediye Başkanı ve altı meclis üyesinin istifaları Genel Merkezimiz tarafından istendi. Bir yıldır yapılan soruşturmalar, incelemeler neticesinde herhangi olumsuz bir bulgu bulunmadığı için belediye meclis üyelerimizden; Ferit Yenice, Tahsin Güngören, Hüseyin Bedel,Hülya Çağraşan ve Taner Turan Ünsal beylerin tekrar partimize geri dönmeleri hususunda, Genel Merkezimizden talimat aldık. Bugünden itibaren kendileri partimizin tekrar üyesidirler. Belediye Başkanı Sayın Murtaza Karaçanta’nın geri dönüşü ise bizzat Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli Beyefendinin takdirlerindedir." dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • engin yolver 01 Ocak 1970 02:00

    utanmaz suratsızlar