ASAYİŞ Haber Girişi : 04 Aralık 2017 13:49

Kars Polisi'nden Üniversitede Güvenli Eğitim Uygulaması

Kars Polisi'nden Üniversitede Güvenli Eğitim Uygulaması
Türkiye genelinde eş zamanlı olarak üniversite öğrencileri için Güvenli Eğitim -2 asayiş Uygulaması yapıldı.
Kars Güncel-Kars'ta Kafkas Üniversitesi yerleşkesinde İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından asayiş uygulaması gerçekleştirildi. Emniyet Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada; "Üniversite öğrencilerini her türlü zararlı faktörden uzak tutmak, eğitim ve öğretimi güvenli bir ortamda sağlamak amacıyla üniversite kampüsleri dışında faaliyet gösteren kafeler, elektronik oyun salonları, internet salonları, park ve bahçelerde denetimler yapıldı.

2.830 ekip, 9.577 personel ve 23 dedektör köpekle yapılan uygulamanın sonucunda;

·        81.21 şahıs ve 2.251 umuma açık yer kontrol edildi, 245 şahsa adli/idari işlem uygulandı, 119 aranan şahıs yakalandı, 26 kişi gözaltına alındı.

·        8.277 araç kontrol edildi, 748 araca cezai işlem uygulandı, 77'si trafikten men edilerek toplamda 321.271 TL cezai işlem uygulandı.​

·       2 adet kurusıkı tabanca, 4 adet av tüfeği, 170 adet fişek, 1 adet kesici/delici alet, 2 gr eroin, 87 gr esrar, 1 gr bonzai, 1 adet captagon tablet ve 480 paket kaçak sigara ele geçirildi. 

Türk Polis Teşkilatı, güvenli bir gelecek için  sağlıklı bir eğitim hayatının sağlanması amacıyla gençlerimizin etkilenebileceği her türlü zararlı faktörden uzak tutulması ve onların güvenli bir eğitim-öğretim hayatı sürdürebilmelerini sağlamak adına var gücüyle çalışmayı sürdürecektir." denildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.