KARS Haber Girişi : 20 Mart 2018 14:33

Kars Şehitliği Yenileniyor

Kars Şehitliği Yenileniyor
Kars İl Özel İdaresi Genel Sekreteri ve Vali Yardımcısı Yusuf İzci Kars Garnizon Şehitliği'nin yenilenmesi için İçişleri Bakanlığı'na 600 Bin Türk Lirası tutarında ödenek talebinde bulunulduğunu açıkladı.

Kars Güncel- Kars İl Özel İdaresi Genel Sekreteri ve Vali Yardımcısı Yusuf İzci Kars Garnizon Şehitliği'nin yenilenmesi için İçişleri Bakanlığı'na 600 Bin Türk Lirası tutarında ödenek talebinde bulunulduğunu açıkladı.

Kars İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yusuf İzci basın mensuplarına yaptığı açıklamada; "12 Kasım 2016 tarihinde yayınlanan Şehitlik Yönetmeliği’den önce tüm Şehitliklerimizin bakım ve onarımları Aile ve Sosyal Bakanlığı’nın görev alanındaydı. Bakım ve onarımları Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız tarafından gönderilen ödeneklerle yapılmaktaydı.  12 Kasım 2016 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanan Şehitlik Yönetmeliği ile bu görev illerde Valiliklere tevdi edildi, büyük şehirlerde Valilikler bünyesinde Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlıklarına diğer kalan 51 ilimizde ise İl Özel İdareler vasıtası ile Şehitliklerimizin bakım ve onarımları yapılmakta." dedi.

Genel Sekreter Yusuf İzci yapılan çalışmalar hakkında; Kars Garnizon Şehitliği, Kars İl Özel İdaresine Kasım 2016 tarihinde geçti, geçtikten sonra Şehitliklerimize İl Özel İdaresi olarak gerekli bakım ve onarımlar yapıldı. Özellikle bu yıl sayın Valimizin de talimatları doğrultusunda Şehitlerimizin mezarlarının üzerinde bulunan Türk Bayraklarımız yenilendi. Osmanlı Rus Savaşı’na ait olan şehitlerimizin mezarlarında Türk Bayrakları yoktu onları taktık. Bunun yanı sıra Şehitliğimizi ziyaret eden vatandaşlarımızın kullandığı lavaboların tüm bakım ve onarımı baştan sona yapıldı. Anıtların bakım ve onarımlarıda Kars İl Özel idaresi  tarafından yapıldığını belirtti.

Yapılacak çalışmalar hakkında konuşmasını sürdüren Yusuf İzci ; İçişleri Bakanlığımıza talep yazımızı yazdık, 600 Bin Türk Lirası tutarında ödenek talebinde bulunduk. Ödeneğin temin edilmesi durumunda Şehitliğimizde bulunan Anıtın İçişleri Bakanlığı tarafından Resmi Gazetede yayınlanan yönetmelikte belirtilen usul ve esaslar dairesinde oradaki anıtı yenileyeceğiz. Bunun yanı sıra burada bulunan iç güvenlik şehitlerimizin ve Osmanlı Rus Savaşı şehitlerimizin mezarlıklarını baştan sona yönetmelikte ön görülen usul ve esaslar çerçevesinde yenileteceğiz." dedi.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.