SİYASET Haber Girişi : 14 Şubat 2019 12:42

Kars Siyasetinde Hareketli Dakikalar AK Parti Adayını Çekiyor mu?

Kars Siyasetinde Hareketli Dakikalar AK Parti Adayını Çekiyor mu?
Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde partilerin işbirliği sürecini yazdı. "Kars ve Iğdır'da ise AK Parti'nin aday göstermeyip, MHP adayı ile yola devam edilmesi planlanıyor."
Kars Güncel- Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde partilerin işbirliği sürecini yazdı. Sarıkaya AK Parti ile MHP ittifakında yeni il ve ilçelerin gündemde olduğunu belirtirken, CHP ile İYİ Parti ittifakında da 3 il üzerinde görüşmelerin sürdüğünü yazdı.

Muharrem Sarıkaya yazısında;  Partiler adaylarını sahaya erken sürmelerinin yararını gördü.

Her iki ittifak da kamuoyu yoklamaları sonucu kaybetme riski bulunan illerde adaylarını çekip, yerine yenisini koyarken, birlikte olmaları halinde kazanma şansı gördükleri illerde de ittifaka yöneldi.

AK Parti'den Mehmet Özhaseki, MHP'den de Sadir Durmaz'ın dün yaptıkları görüşmede yeni ittifakalanları masaya yatırıldı ve hangi illerde aday değişimine gidileceği konusu ele alındı.

Aktarıldığına göre MHP, Bilecik ile birlikte büyük ilçeler Bozüyük ve Pazar'da da adayını çekecek; buna karşın AK Parti de aynı ilin bazı ilçelerindeki adaylarını göstermeyip MHP adayını destekleyecek.

Kars ve Iğdır'da ise AK Parti'nin aday göstermeyip, MHP adayı ile yola devam edilmesi planlanıyor.

Bununla birlikte, Ağrı, Bartın, Bolu, Yalova, Siirt, Bitlis, Bingöl, Burdur, Giresun, Hakkari ve Şırnak ile bunların ilçelerinde de yine ilan edilen adayların geri çekilerek, güçlü olan partinin adayıyla devam edilmesi öngörülüyor.
Kaynak: Habertürk - Muharrem Sarıkaya

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.