KARS Haber Girişi : 19 Nisan 2018 16:53

Kars’ta 15 Yıllık Kan Davası Barışla Sonlandırıldı

Kars’ta 15 Yıllık Kan Davası Barışla Sonlandırıldı
Karsın Selim İlçesinde 15 yıl önce meydana gelen ve her iki aile fertlerinden de hayatlarını kaybedenlerin olduğu kan davası bugün düzenlenen barış merasimi ile son buldu.

Kars Güncel- Yalnızçam Köyü Muhtarı Nizamettin Eksen ve Oluklu Köyü Muhtarı Nüsrettin Gül’ün barış sağlanması için gösterdikleri duyarlılığa her iki aile mensuplarınında olumlu bakması ile başlayan barış sürecine il ve ilçe protokolüde destek olunca bugün barış merasim töreni düzenlendi.

Selim Öğretmen Evi’nde düzenlenen barış merasiminde Kars İl Müftü Yardımcısı Ergün Çelik, İl Müftülüğü Şube Müdürü İshak İşçi, Selim İlçe Müftüsü Özcan Cihangir,  Yunus Emre Kuran Kursu Müdürü İsmail Şan , Selim İlçesi güvenlik güçleri temsilcilerinin katkıları ile  bir araya gelen İşçi ve Bozkaya ailelerinin fertleri bir araya geldi.

Yapılan kuranı kerim tilaveti sonrasında İl Müftü Yardımcısı Ergün Çelik ve İlçe Jandarma Komutanlığı temsilcisinin  yaptığı konuşmaların ardından İşçi ailesi ve Bozkaya aile fertleri bir birleri ile helalleşerek aralarında bulunan 15 yıllık kan davasını sonlandırdılar. Her iki aile fertlerininde bu barışın devamlı kılınması için yapılan dualar sonrasında bir birlerine iyi temennilerde bulunulmasının ardından düzenlenen program sona erdi.

Haberin Videosu


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.