YAŞAM Haber Girişi : 19 Eylül 2018 16:30

Kars'ta 19 Eylül Gaziler Günü Kutlaması

Kars'ta 19 Eylül Gaziler Günü Kutlaması
Kars'ta 19 Eylül Gaziler Günü düzenlenen törenle kutlandı.
Kars Güncel- Üzerinde yaşadığımız vatan toprakları için en değerli varlığı olan canlarını ortaya koyan ve bu özverinin nişanını bedeninde gururla taşıyan gazilerimizin şeref günü olarak kabul ettiğimiz “19 Eylül Gaziler Günü” tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de düzenlenen törenle kutlandı. 
 
Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtına Valilik Makamı, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin sunumu ile başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile devam etti. 
Atatürk Anıtına çelenkleri; Vali Rahmi Doğan, 14 Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Özgür Nuhut ve Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta sundu. 
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 19 Eylül Gaziler Günü mesajının okunmasının ardından tören, bir öğrenci tarafından okunan şiir ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Başkanı Yüksel Öztürk’ün günün anlam ve önemine dair konuşması ile sona erdi.
 
Törenin ardından Kars Valisi Rahmi Doğan, protokol ile birlikte Türkiye Muharip Gaziler Derneğini ziyaret ederek, şehit aileleri, gazi ve gazi aileleri ile bir araya geldi.
 
Vali Rahmi Doğan burada yaptığı konuşmada; gazilerimiz için Devletimizin ve aziz milletimizin gönül kapılarının her zaman ardına kadar açık olduğunu belirterek, Devletimizin, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bütün imkânlarıyla gazilerimizin yanında olacağını söyledi. Buradaki programın ardından Evliya Camiine geçerek 19 Eylül Gaziler Günü etkinlikleri kapsamında gazilerimiz ve ebediyete intikal eden şehitlerimiz için İl Müftülüğü tarafından düzenlenen Mevlid-i Şerif programına katıldı.
 
Programlara; Vali Rahmi Doğan, 14 Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Özgür Nuhut, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, Vali Yardımcıları Serhat Karabektaş, Serdar Demirhan, İl Jandarma Komutanı Osman Kılıç, İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın, kamu kurum-kuruluşlarının yöneticileri, gaziler ile şehit ve gazi aileleri katıldı
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.