YAŞAM Haber Girişi : 08 Mart 2018 17:18

Kars'ta 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlandı

Kars'ta 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlandı
Kars'ta 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla, Halk Eğitim Merkezi'nde kadınlar tarafından yapılan el emeği ürünlerin sergi açılışı gerçekleştirildi.
Kars Güncel- Kars Valisi Rahmi Doğan ve eşi Gülden Gülüzar Doğan tarafından, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebeti ile Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen El Sanatları Sergisinin açılışına katıldılar.
 
Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğüne bağlı Kadın Konukevinde kalan kadınlarca “Güçlü Kadın, Güçlü Aile, Güçlü Türkiye” sloganıyla düzenlenen el emeği, göz nuru ürünlerin yer aldığı sergiyi gezen Sayın Valimiz ve eşi, kursiyer kadınlarla bir araya geldiler.  
 
Sergide, kadınlarla bir süre sohbet ederek, sergi hakkında ilgililerden bilgi alan Vali Doğan, ilimizin kültürel değerlerinin tanıtılması ayrıca kadınlarımıza destek sağlamak amacıyla ilimize gelen devlet büyüklerine hediye edilmek üzere el dokuması kilimlerin yapılması için ilgililere talimatlarda bulundu.
 
Sergi açılışında basın mensuplarına açıklama yapan Kars Valisi Rahmi Doğan konuşmasında; “ Biz kadınlarımızı, eşlerimizi, bacılarımızı sadece bir günde hatırlamıyoruz. Onlar bizim yol arkadaşlarımız, her zaman birlikte yürüdüğümüz, hayatı birlikte yaşadığımız yol arkadaşlarımızdır. Dolayısıyla biz bugünün anısına onlara şükranlarımızı sunuyoruz. Onlar bizimle birlikte gülüyorlar, seviniyorlar, acı günlerimizde birlikte ağlıyorlar. Ama malum ülkemizin güneyinde Suriye’de, Irak’ta şiddete maruz kalmış, tecavüze uğramış ve sıkıntılı günler yaşayan insanlarımız da var. Bugün biz onları da hatırlıyoruz. Onlara Allah’tan yardım diliyorum. İnşallah huzurlu bir şekilde ülkemizde kadınlar gününü kutluyorlardır. Bu bizim için sevindirici kadınlarımız içinde sevindirici. Biz kadına karşı şiddete, cinsel tacize devlet olarak yapılması gereken neyse onu yapıyoruz. Meclisin gündemine gelecek ciddi ağırlaştırılmış cezaları olan kanun düzenlemesi de var. Bu düzenlemeden sonra bu tür eylemlerin azalacağını istiyoruz. Gerekli tedbirleri her zaman alıyoruz. Biraz önce oranları aldım. Şiddete uğrayan, şiddete uğrama riskiyle bize ulaşmaya çalışan oranları aldığımda Türkiye genelinde il olarak alt sıralardayız, bölgemizde bir başka sorun; erken yaşta evlilik sorunu. Bu geçmişten devam eden bir sorun. Ancak bunla ilgilide gerekli çalışmaları yapıp, bilgilendirmeleri yapıp, bu sorunu da aşmak istiyoruz. Kadınlar günü vesilesiyle tüm kadınlarımızın 8 Mart Kadınlar Gününü kutluyorum. ” dedi.
yapılan konuşmaların ardından Vali Rahmi Doğan, eşi Gülden Gülizar Doğan ve diğer protokol üyeleri ile birlikte serginin açılışını gerçekleştirdi.

Programa; Vali Yardımcısı Murat Özdemir, İl Jandarma Komutanı Alb. Osman Kılıç, İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Aydın Acay, daire ve kurum amirleri ile vatandaşlar katıldı.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.