YAŞAM Haber Girişi : 04 Şubat 2019 07:50

Kars’ta 85 yaşında ki Nafize Nineye Vali Öksüz El Uzattı

Kars’ta 85 yaşında ki  Nafize Nineye Vali Öksüz El Uzattı
Kars’ta bakıma muhtaç 85 yaşındaki Nafize nine Kars Valisi Türker Öksüz’ün talimatıyla Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğünce Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Müdürlüğü’ne yerleştirildi.

Kars Güncel-Kars Belediyesince Evde Bakım Hizmeti kapsamında bakımı sağlanan ve evde tek başına yaşayan 85 yaşındaki Nafize Tepe adlı yaşlı kadın; yemek yapma ve öz bakımını tek başına karşılamakta zorlandığı, ara ara kız kardeşinin bakımını sağladığı fakat düzenli bir bakım sağlanamadığı, Kars Belediyesince sağlanan bu hizmetin yeterli gelmediği Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’ne bildirildi.
Durumdan haberdar olan Kars Valisi Türker Öksüz’ün talimatıyla; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’nce durumu değerlendirilen Nafize Tepe'nin ikamet adresine gidilerek, yaşlının evde tek başına yaşadığı, evin soğuk ve kirli olduğu, yaşlının ihmal ve istismara açık olduğu tespit edildi.
85 Yaşındaki Nafize ninenin, sağlık kontrolleri yapılarak, durumuna uygun sosyal hizmet modeli belirlenene kadar acilen Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürlüğü ‘İlk Kabul Birimi’ne geçici kabulü yapıldı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.