SİYASET Haber Girişi : 10 Şubat 2018 17:05

Kars'ta AK Parti Danışma Meclisi Toplantısı Yapıldı

Kars'ta AK Parti Danışma Meclisi Toplantısı Yapıldı
Kars'ta AK Parti Şubat Ayı Danışma Meclisi Toplantısı gerçekleştirildi. İl Başkanı Adem Çalkın Kars'a ve gündeme ilişkin konularda önemli açıklamalarda bulundu.

Kars Güncel- Kars Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salo'nunda gerçekleştirilen Danışma Meclisi Toplantısına AK Parti Kars Milletvekili Selahattin Beyribey, İl Başkanı Adem Çalkın, Selim Belediye Başkanı Coşkun Altun, Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

Başkan Çalkın Danışma Meclisi Toplantısı'nda yaptığı konuşmada; "Dünden bugüne bu kutlu yürüyüşe devam, gönül veren çok kıymetli dava arkadaşlarım, değerli basın mensupları, hepinizi saygıyla muhabbetle selamlıyor Kars İl Teşkilatımızın düzenlediği genişletilmiş Şubat Ayı danışma meclisine hoşgeldiniz diyorum.

Toplantımızın hayırlara vesile olmasını temenni ederken; Vatanı,milleti,bayrağı ve devleti için canlarını feda etmiş, tüm şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum. Bugün kahramanca Afrinde-İdlibde-Elbab da ve yurdun dört bir yanında gözlerini kırpmadan canlarını feda eden şehitlerimizin ruhlarına fatiha diyorum’.

Rabbim ruhlarını şad eylesin,gazilerimize de acil şifalar diliyorum.Katılımlarından dolayı milletvekilimize teşekkür ediyorum. Sayın Bakanımızın Selamlarını sizlere Arz ediyorum.

Değerli Dava Arkadaşlarım Bugün 10 Şubat 2018 bundan tam 100 yıl evvel 10 Şubat 1918 Cennet mekan UluHakan Sultan Abdülhamid Han'ın vefatının 100.Yıl dönümündeyiz.

Ülkemiz ve dünya üzerindeki gelişmeleri, Ortadoğu’da kurgulanan tezgâhları, ülkemizin üzerine oynanan oyunları ve genel durumumuzun ne olduğunu anlamak için II. Abdülhamid Han’ı, yaşadığı çağı ve Osmanlı’nın konumunu çok iyi anlamamız ve bilmemiz gerektiğini düşünüyorum.

Osmanlı tarihinin en çok tartışılan padişahı olan II. Abdülhamid, Osmanlı’nın ekonomik, siyasi ve sosyal bakımlardan en karışık döneminde tahta çıktı. Başını Yahudilerin çektiği, İngiltere, Rusya ve Fransa gibi devletlerin, Osmanlı’yı yıkmak için ellerinden gelen bütün gayretlerini sarf ettikleri bir dönemdi.

Fakat cennet mekân Sultan’ın ufku, vizyonu, hayalleri, projeleri ve değişimleri Yıldız Sarayı’nın duvarlarını ve çağını fersahlarca aşıyordu.

Türk hakanına karşı her türlü iftira ve kötüleme kampanyaları tertip edildiği için devrinin anlaşılmayan yalnız adamıydı.

Abdülhamit Han kendisine karşı yedi düvelin başlattığı savaşa rağmen ümmeti ve milleti bir arada tutan, batıdan gelen emperyalist baskılara direnen, sesini çıkarıp dik duran İlber Ortaylı’nın tanımıyla “dünyanın son hükümdarı, son evrensel imparatoruydu”.

Millet ve ümmet için büyük çileler çekmiş bir dava adamı, tam bir siyaset cambazı ve diplomasi kurdu olan Abdülhamid çağına ve ötelerine mühür vurmuş bir isimdir.

II. Abdülhamid, emperyalizme karşı “hasta adamı” iyileştirmek için çırpınan dahi lider, hakları gasp edilmeye çalışılan milletin ve ümmetin müdafaasını son bir gayretle yapan muazzam bir şahsiyettir.

Şimdi günümüzü ve yerkürede yaşananları düşünerek bir mukayese yapmaya çalışalım kendi kendimize. Ortadoğu’da yeniden çizilmeye çalışılan haritalar, sahiplerine yularlarını teslim etmiş Arap liderler, çıkarılmaya çalışılan mezhep kavgaları ve dik duran bir ülke ve lider…

Coğrafyası, tarihi, kültürel, ekonomik ve sosyal bağları nedeniyle bölgedeki ülkelerle yakınlık kuran, mazlumların sesi olup, zalimlere başkaldıran bir milletin yazdığı 15 Temmuz destanı.

Günümüzde ümmeti tevhid edecek yegâne muharrik güç ülke Türkiye ve ‘’Yanlızlığımı Biliyorum ama Mücadelemi Sürdüreceğim.’’ Diyen etrafını örümcek ağı gibi ören bir komplonun hedefinde olan Şer odakları içten ve dıştan tüm gücüyle saldırırken ümmetin izzet ve şerefini ayaklar altından kurtarmaya çalışan Ümmetin Lideri Recep Tayyip Erdoğan yine emperyal güçler ve bu topraklardaki taşeronları ve işbirlikçileri ile mücadele ediyor.

Çok fazla öteye gitmeye gerek yok bugün Zeytin Dalı Harekatının 22. Günündeyiz Türkiye, Afrin'e yönelik düzenlenen operasyonla bölge barışının ve istikrarının tesis edilmesine yönelik belki de hiç kimsenin sergileyemediği bir kararlılığı ortaya koymuştur.

Sınırımızda Amerika, Rusya, YPG PKK DEAŞ  ve adını sayamadığım sayısız terör örgütleri kol gezerken açlık sefalet kan gözyaşı arşa çıkmışken Türk Milleti olarak bizden sessiz kalmamızı bekleyenler hüsrana uğrayacaktır. Artık Karşınızda Ne Eski Türkiye nede El ense çekebileceğiniz bir lider var

Ordu, Devlet ve Millet elele Başkomutanın izinde milli şuurla hareket etmek her türk vatandaşının görevidir. Ordu sefere çıkmışsa, artık tartışmalar biter. Arkasından sadece dua edilir, muzaffer olmaları dilenir. Aksini söyleyene "Vatan Haini" denir

Bu operasyon Türk Milleti'nin varlığını, istiklal ve istikbalini korumak amacıyla yapılmakta olup

Orta doğuda kan ve göz yaşı dökenlere tokat niteliğindedir.

Ve Allah’ın izniyle Sefer Bizim Zafer ise Yanlızca Allah’ın olacaktır.

Geçmiş, bugüne ışık tutuyor ve özellikle Osmanlı’yı yıkan darbe günlerinde yaşananlar bugüne çok ama çok fazla benziyor...

Geçmişte Abdülhamid han hazretlerine Kızıl sultan yakıştırması yapanlar bugün Ümmetin Lideri Recep Tayyip Erdoğana da çirkin iftira kampanyaları ve yakıştırmalar yaparak aynı küstah tavırlarına devam ediyorlar.

Her Fenalığa karşı Biz Bu Milletin ta kendisiyiz diyen tüm bürokratlarına biz bu millete hizmetkar olmaya geldik sözünü şiyar edinen küçücük çocuklarımızın bile rahatlıkla ulaşabildiği halkıyla arasına asla mesafe koymayan bir liderin arkasında saf tutarak yürümeyi bize nasip eden rabbime hamd ediyorum.

Ümmet sancağı, bu topraklarda Abdulhamid Han’ın payitahttan indirilmesi ile düşürüldü yine bu topraklarda Abdulhamidin torunu olan Recep Tayyip Erdoğanı anlamakla ve onun siyasi anlayışıyla kaldırılacaktır.  Ve rabbimin izniyle bu devlet daha önce yaptığı gibi yeniden islamın sancaktarlığını yapacaktır.

Doğrulmak ve dik durabilmek için ceddimizi ve 600 yıl dünyaya hükmeden tarihimizi, anlamaya ve anlatmaya mecburuz, muhtacız.

Cennet Mekan Sultan AbdülhamidHan ‘ı Seneyi Devriyesinde Rahmetle ve minnetle anıyorum. Mekânı Cennet olsun.   

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında afrinde şehit olan kardeşlerimize ve  Şehadet Şerbeti içerek ebediyete intikal eden tüm şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum. Kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla yad ediyorum. Gittiği her yere huzur götüren askerimizi Rabbim muzaffer eylesin. AMİN.

2018 yılının ilk Danışma Meclisi Toplantısını gerçekleştirmek üzere bu salonda toplanmış bulunmaktayız. Bildiğiniz üzere Danışma Meclis toplantıları aynı zamanda istişare toplantılarıdır. Teşkilatlarla-seçilmişlerin karşılıklı değerlendirmeleri yapılan hizmetlerin ve teşkilat çalışmalarının elden geçirilmesidir. Bu anlamda elbetteki 2017 yılına şöyle bir göz atmamız gerekirse;

-Akparti Kars’ta neler yaptı?

-Hangi yatırımların temelleri atıldı?

-Hangi yatırımların açılışları yapıldı?

-Yedi ilçe, bir belde ve şehir merkezine neler kattı?

-381 köye ne gibi hizmetler sundu?

-Turizm hangi noktadaydı,nereye geldi?

-Artık Kars ismi neler ifade ediyor?

-Peki her anlamda dolu dolu geçen 2017 yılının 2018 yılındaki yansımaları neler olacaktır?

Kafkasların, Anadolu’ya açılan bu kadim şehir, bu Gazi şehrin hak ettiği bu yükselişin mimarları kimdir ?

Evet hepimiz çok iyi biliyoruz ki:

Bu değişim rüzgarının hiç şüphemiz yok Kars’ında Şüphesi yokgururmuz bakanımız Ahmet Arslan ve onun öncülüğünde Milletvekilimiz Selahattin Beyribey, Belediye Başkanlarımız,m İlçe Başkanlarımız, İl Genel Meclis Üyelerimiz  ve bu sıraları bugün dolduran çok kıymetli Ak Kadrolardır. Ak Parti tüm Türkiye’yi nasıl değiştirip dönüştürüyorsa Elhamdullilah   Kars’ta bundan ayını alacaktır.

Kars kabuğunu kırmıştır.

Bundan sonra Kars Ak Kadrolarla hak ettiği noktaya Allah’ın izniyle yükselecektir. Bakınız Sayın Bakanımız 15 günde bir Kars ta. Değerli milletvekilimizle birlikte her gelişlerinde yeni bir müjde verirken, yeni bir tesisinde açılışını gerçekleştiriyorlar.

Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki kadir şinas Karslı hemşerilerimiz bunun  farkında. İl Başkanlığımız her gün ziyaretçi akınına uğruyor, aman başkanım bu şekilde devam edin, Kars’ın Ak Partiye ihtiyacı var.

Bakınız Akyakamız- Arpaçayımız- Selimimiz- Sarıkamışımız- Kağızmanımız- Digorumuz- Dağpınarımız-Susuzumuz ve tabiî ki Karsımız barajlarıyla şehir içi şehirler arası bölünmüş yollarıyla, Bakü –Tiflis- Kars demiryollarıyla, lojistikle, Et Kombinasıyla, yenilenen bir çok okullarıyla, tarımda yapılan yatırımlarıyla; hükümet adına il özel idaresinin valiliğin ve belediyelerimizin yaptığı sayısız eserlerle Karsımıza hizmete devam ediyoruz.

Allahın izniyle Karsımız 2019’da yeni bir TRENDLE 2023’e çok farklı taşıyacağız. İnşallah bu kadrolar taşıyacak hiç kimsenin şüphesi olmasın rabbim bizleri utandırmasın.

Değerli dava arkadaşlarım teşkilatlar olarak malumunuz 2017 kongre yılı olmuştur. 7 ilçemiz ve 1 beldemiz dahil olmak üzere teşkilatlarımız yeniden yapılanmıştır. Kongrelerimizi partimize yakışacak şekilde birlik beraberlik içerisinde tamamladık. Ve Allahın izniyle 2 Aralıkta’da Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle ve bizleri onurlandırmasıyla il kongremizi de en güzel şekilde yaparak süreci taçlandırdık.

Bu sürece katkısı olan başta bu görevi şahsıma layık gören Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’a, Teşkilat Başkanımız Mustafa Ataş’a Sayın Bakanım Ahmet Arslan’a Milletvekilimiz Selahattin Beyribey’e ve tüm teşkilatlarıma ayrı ayrı şükranlarımı arz ediyorum.

Kıymetli ilçe başkanlarım; mahalle ve köy temsilcilerimizi yenileyeceğiz. Daha dinamik daha çok sahada olan bir yapıya kavuşacağız. Gençlik kollarımızla, kadın kollarımızla ve il teşkilatımızla birlik ve beraberliğimizin teminatı olan Ak Partimize ve onun lideri Recep Tayyip Erdoğan’la bu kutlu yürüyüşe hep beraber devam edeceğiz. Birlik içerisinde beraberlik içerisinde sen- ben demeden,  ötekileştirmeden hep birlikte yürümeye devam edeceğiz.

Önceki dönem partimizde görev almış tüm arkadaşlarımız başımızın tacıdır. Şu bilinmelidir ki; onlar bu partiyi kurmasalardı, bu günlere getirmeselerdi. Bugün bizler bu kürsülerden bu davayı devam ettiremezdik. Kurucu il başkanım Mahmut Esat Güven başta olmak üzere tüm görev yapmış, gözü gönlü partide olan davaya sadık tüm emektarlarıma sonsuz hürmetlerimi arz ediyor, aynı zamanda parlamento da görev yapmış önceki dönem Milletvekillerime de buradan saygılarımı arz ediyorum.

Buradan Karslı hemşerilerime  şunu söylemek istiyorum; bakınız Ak Kadrolar Karsımız için elinden geleni yapmaktadırlar. Karsımızı daha ileriye götürmek için Ak Partimizi büyütmemiz gerekmektedir. Burada bu salondaki herkese çağrımdır. Hangi parti mensubu olursanız olun kapımız sizlere açıktır. Bugün millet olarak milli mutabakat yapmak zorundayız. Bugün davamız bayrağımızdır. Bugün davamız vatanımızdır. Bunun teminatı olan liderimizin çatısı altında Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde güçlü Büyük Türkiye için sizleri partimize davet ediyorum.

Tüm ilçelerimde Merkez ilçemde sizleri partimize üye olmaya katkı sunmaya davet ediyorum. Çünkü biz Türkiye partiyiz. Biz herkesin, herkesimin partisiyiz, bizde ayrım yok, sen- ben yok, biz var.

Buradan tüm kamuoyuna sesleniyorum; hiç kimse Karsta, kurumlarda – menfi işlerinde Ak Partinin adını kullanamaz; hiç kimse partimizin ismini kullanarak kendisine fayda sağlayamaz. Buradan ilan ediyorum, varsa böyle bir durum, kamu kurum ve kuruluşlar dahil olmak üzere il başkanlığıma bildirsinler. Hiç şüpheniz olamasın gereği ivedilikle yapılacaktır.

Ben teşkilatlarım adına, Belediye Başkanlarım adına ve il genel meclis üyelerim adına şunu rahatlıkla söyleyebilirim bizler hizmet için geldik, hizmet edilmek için değil. İşimiz millete hizmettir, beklentimiz Allahın rızasıdır. Bu böyle bilinmelidir. Bunun aksini yapanlar bedelini öderler. Bu duygu ve düşüncelerle hepinizi saygı ve muhabbetle selamlarım, sizleri Allaha Emanet ediyorum." dedi.






Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.