YAŞAM Haber Girişi : 11 Ocak 2020 00:10

Kars'ta Balıkçılar Ekmek Paralarını Buz Altından Çıkarıyor

Kars'ta Balıkçılar Ekmek Paralarını Buz Altından Çıkarıyor
Kars'ta yüzeyi yaklaşık 40 cm buzla tamamen kaplanmış olan Çıldır Gölünde balıkçılar eski mo usulü balık avı yaparak geçimlerini sağlıyor.
Kars Güncel- Kars'ta etkili olan soğuk hava nedeniyle yüzeyi tamamen donan Çıldır Gölü'nde balıkçıların zorlu mesaisi başladı.

Yüzeyi yaklaşık 40 cm buz tutan gölde kazma ve küreklerle kırma işlemi gerçekleştirildikten sonra bırakılan ağlar bugün çekildi.

Çıldır Gölü kenarında bulunan Yunusun Yeri Çıldır Gölü Balık Restourant işletmecisi olan Durul Daşdemir buzla kaplı gölde bugün eski mo usulüyle balık avını gerçekleştirdi. Daşdemir yaptığı açıklamada; "Göl yüzeyinde ki buzu kırarak bıraktığımız ağı çekeceğiz. Dondurucu derecede olan soğuk hava ve tipiye rağmen geçimimizi gölden tuttuğumuz balıklarla sağlıyoruz. Burada özellikle sarı balık dediğimiz balık bulunuyor. Soğuk havaya rağmen bu işi severek yapıyoruz. Vatandaşları bu zevki yaşayıp, taze sarı balığın lezzetine bakmaları için Kars'a Çıldır Gölüne davet ediyoruz." şeklinde oldu.
Balık Avı Videosu



Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.