ASAYİŞ Haber Girişi : 03 Kasım 2019 21:32

Kars'ta Başıboş Atlar Faciaya Davetiye Çıkarıyor

Kars'ta Başıboş Atlar Faciaya Davetiye Çıkarıyor
Kars Merkeze ulaşımı sağlayan ana yollarda sahipleri tarafından bırakılan başı boş atlar gün geçmesin ki yeni bir faciaya sebep olmasın.
Kars Güncel- Kars'ta özellikle kış aylarının gelmesiyle birlikte tarımsal faaliyetlerde kullanılan atların köylüler tarafından otlaklara gelişi güzel salı verilmesi adeta trafikte faciaya davetiye çıkartıyor. 

Üç Gün Arayla İki Trafik Kazası, 2 Aile Ölümden Döndü
Önceki gün Subatan Yolunda, Ahmet K. idaresindeki otomobil ailesi birlikte Kars istikametine seyir halinde iken başıboş atların karayoluna çıkması üzerine sürücü direksiyon hakimiyetini kaybediyor. Araç sürücüsü hızının çift şeritli yolda 50-60 km olduğunu belirtirken, bir anda sürü halinde araç farının ışığına doğru koşan atlardan birisi aracının kaportasına çarparak trafik kazası meydana geldi. Kazada araç içerisinde eşi ve çocuğu bulunan sürücü yaşadığı şoku atlatamazken araçta büyük oranda maddi hasar meydana geldi.

İkinci trafik kazası ise akşam saatlerinde Kars Ardahan Karayolunda meydana geldi. İsmi henüz öğrenilemeyen sürücü idaresindeki araçta yine aynı şekilde eşi ve çocukları ile Kars istikametine seyir halinde idi. Otogar yakınlarında seyrederken bir anda başı boş atların araç far ışıklarına doğru koştuğunu fark eden sürücü atlara çarpmamak için manevra yapsa da atlardan kurtulamayarak bariyerlere çarparak durabildi. Araç içerisindekiler kazayı şans eseri yara almadan kurtarsada araçlarında maddi hasar meydana geldi.

Meydana gelen her iki trafik kazasında ana sebep köylüler tarafından kış mevsimiyle birlikte kışlaklara bırakılan başı boş atlar oldu. Her iki araç içerisinde bulunan iki aileye mensup altı kişi kazayı ucuz atlatsalar dahi bir başka ailenin canının yanmaması için öncelikle köylülerden atlarını başıboş bırakmamalarını, daha sonra ise yetkililerden bu duruma çözüm bulmalarını istediler.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.