KARS Haber Girişi : 19 Şubat 2018 23:51

Kars'ta Berberler artık pazar günü de açık olacak

Kars'ta Berberler artık pazar günü de açık olacak
Kars'ta uzun süreden beri erkek kuaförleri ve berberlerin pazar günleri kapalı olması kararı iptal edildi, böylece erkek kuaförleri ve berberler artık pazar günleri de hizmet verecekler.
Kars Güncel- Kars'ta erkek kuaförleri ve berberler artık pazar günü de açık olacak.
Kars'ta Berberler ve Kuaförler'in bağlı olduğu Terziler Odası Başkanlığı tarafından yıllardır konuşlan ancak 2015 yılı itibari ile hayata geçirilebilen erkek kuaförlerinin pazar günü, tatil olması bazı berberler tarafından istenmemiş ancak alınan karara rağmen işyerlerini pazar günleri açan esnafa para cezası olması nedeni ile dükkanları kapatmak zorunda kalmışlardı. Alınan karar vatandaşlar ve esnafların tepki göstermeleri geçte olsa karşılık bularak alınan karar iptal edilerek isteyen esnafın pazar günleri de işyerlerini açabilecekleri kararlaştırıldı.
Kars'ta Gazi Ahmet Muhtar Paşa Caddesi üzerinde bulunan Saloon Asaf Erkek Kuaförü isimli işyeri işletmecisi Mesut Adıgüzel ise yaptığı açıklamada; Bağlı bulunduğumuz esnaf odasınca Kars genelinde alınan kararla pazar günleri işyerlerimizi açmıyorduk. Bu durum karşısında müşterilerimizden pazar günleri de hizmet almak istedikleri talepleri artınca oda başkanlığımız duyarsız kalmayarak Kars genelinde pazar günleri de hizmet vermeye tekrar başladık. İsteyen hafta tatili yapacak, isteyen dükkanı açabilecek artık. Böylelikle çalışmak isteyen esnaf mağdur olmayacak hemde hizmet almak vatandaşa hizmet vermiş olacağız." şeklinde olurken alınan karara vatandaşlardan büyük ilgi ve memnuniyet geldiğini belirtti.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • karslı Vatandaş 01 Ocak 1970 02:00

    Çok güzel yerinde bir karar darısı Vatandaşa hafta sonu bayat ekmek yediren fırıncıların başına Türkiye'de bir tek fırınların kapalı olduğu il Kars demirci hırdavatçı açık fırıncı kapalı