YAŞAM Haber Girişi : 25 Eylül 2018 13:45

Kars’ta Bina Yıkımında Ortalık Toz Bulutu Oldu

Kars’ta Bina Yıkımında Ortalık Toz Bulutu Oldu
Kars’ın en işlek caddesi olan Faikbey Caddesi üzerinde yapımına başlanılan Sultan Alparslan Külliyesi inşaatında bulunan Kars Belediyesi’nden alınarak külliye projesine dâhil edilen binaların yıkımına başlandı.

Kars Güncel- Kars’ta geçtiğimiz aylarda inşaatına başlanan ve Kars Belediyesi’nden alınarak Sultan Alparslan Külliyesi alanına dâhil edilen 3 binanın yıkımına başlandı. Bu sabah binaların yıkılmasına başlanmasının ardından yıkım çalışmaları sırasında sulama çalışmaması olmaması nedeniyle adeta şehri toz bulutu kapladı.
Yıkım anında sulama çalışması yapılmadan binaların yıkımına ve Faikbey caddesini toz bulutuna esir eden yetkililere tepki gösteren esnaf ve vatandaşlar yıkım sırasında sulama çalışması yapılmasını da istediler. 
Caddenin toz bulutu olduğunu söyleyen vatandaşlar; “Burada bu sabah iş makinalarıyla yıkıma başlandı, yıkım sırasında binalardan çıkan toz bulutu resmen şehri esir aldı. Göz gözü göremez oldu. İş yerlerimize kapanmak zorunda kaldık. Böyle bir yıkım olamaz çok mu zor yıkım sırasında sulama çalışması yapmak çok zor olmasa gerek. Yeteri kadar toz yuttuk zaten bari bundan sonra sulama çalışması yaparak binayı yıksınlar.” diyerek tepki gösterdiler. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.