KARS Haber Girişi : 09 Eylül 2019 11:00

Kars'ta Binlerce Vatandaş Hz. Hüseyin ve Kerbela Şehitlerini Andı

Kars'ta Binlerce Vatandaş Hz. Hüseyin ve Kerbela Şehitlerini Andı
İslam Peygamberi Hazreti Muhammed’in torunu Hazreti Hüseyin ve 72 yareninin Kerbela’da şehit edilmesinin 1380. yıl dönümü nedeniyle anma etkinliği düzenlendi.
Kars Güncel-Kars'ta sabah erken saatlerde başlayan anma törenlerine binlerce vatandaş katıldı. Sinelerin dövüldüğü, zincirlerin vurulduğu, ağıtların yakıldığı törende, 7'den 70'e binlerce Karslı soğuk havaya aldırmadan omuz omuza yürüdü.

Hz. Ali Çarşı Camisi önünde toplanarak, en önde Türk bayrağı, Atatürk ve Hz. Ali posteri ile "yezidle Su İçmektense Hüseyinle Şehadet Güzeldir" yazılı pankartları taşıyan binlerce kişi, sine ve zincir vurarak Faikbey Caddesi, GAMP ve Cumhuriyet Caddelerini geçerek Merkez Ehlibeyt Işıklı Camisi'ne, daha sonra da Garnizon Şehitliği'ne kadar yürüdü.
 
7'den 70'e kadın-erkek, yaşlı-genç, yürüyüşe katıldı. Yürüyüşe katılanlara, bazı vatandaşlar da, sıcak çay, şerbet ve helva ikram etti. Bazı kadınların kucaklarında bebekleriyle katıldıkları anma törenlerinde Hz. Hüseyin ve 72 arkadaşı için gözyaşları aktı. Sine döven gençlerin de yüksek sesle ağıtlara iştirak etmesi de herkesi duygulandırdı.
 
Yürüyüşe katılan binlerce vatandaş Işıklı Camii önünde bir süre dua ettikten sonra Garnizon Şehitliği'ne geçti. Saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı'nın okundu. Ardından da Kamer Camii İmam Hatipleri tarafından, Kur'an-ı Kerim tilaveti sunuldu.
Düzenlenen anma etkinliği programına katılım oldukça yüksek olurken, yürüyüş güzergahında bulunan vatandaşlar ise cep telefonu kameraları ile bu anları kaydetti.

Kars Garnizon Şehitliği önündeki programda ilk olarak İl Müftülüğü görevlileri tarafından Kuran-ı Kerim tilaveti yapıldı. Daha sonra Kars Ehlibey Işıklı Cami İmamı Ahmet Erdem Kerbela olayı ve Hz. Hüseyin'in şehid edilmesi hakkında konuşma yapmasının ardından Kars İl Müftüsü Yusuf Eviş'te günün anlam ve önemini belirten konuşmalarda bulundu.

Kars Valisi Türker Öksüz'ün de burada yaptığı konuşmada; Hz.. Hüseyin efendimiz, İslamın ayakta kalması için Kerbela’da kendisi ve ailesini fedadan kaçınmayan yüce bir şahsiyettir. bu vesile ile Hz. Hüseyin efendimiz ve Kerbela şehitleri ile tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmetle, minnetle anıyorum. 

Bugün bizlere düşen; Kerbela gibi tarihimizde yaşanmış ve bizleri derinden sarsan ve kederlendiren olaylardan ders alarak, Allah ve peygamber sevgisi, Ehli Beyt sevgisi etrafında kenetlenmek, dinimizin emrettiği gibi güzel ahlaka, karşılıklı sevgi, saygı ve hoşgörüye dayalı kardeşliğimizi, birlik-beraberliğimizi korumamızdır. Kerbelayı yaşamak hakka hakikate adalete, izzet ve şerefe sevdalı olmaktır.

Bu vesile ile bir kez daha başta Hz. Hüseyin efendimiz olmak üzere Kerbelâ'dan bugüne kadar, hakikat, hürriyet, izzet ve mukaddesat uğruna canını feda eden bütün şehitlerimizi, rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyor, hepinize saygılar sunuyorum." dedi.

Programa Kars Valisi Türker Öksüz, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu, MHP Kars İl Başkanı Tolga Adıgüzel, Kars İl Müftüsü Yusuf Eviş, Ehlibeyt Işıklı Cami İmamı Ahmet Erdem ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Haberin Videosu

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.